Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Moja kolejna 0000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto mój zakup z kwietnia. Na razie bez fajerwerków i pewnie tak zostanie do jesieni, gdyż trzeba doinwestować dom :/

W standardzie:

- 2x airbag

- klimatronik

- el. szyby x2 domykane z kluczyka

- ABS

- centralny z kluczyka

- alufelgi

- podgrzewane lusterka

- el. sterowane lusterka

- radio koncern (kaseciak)

- immobiliser

Modyfikacje:

- Obniżenie - nie wiem o ile bo już było jak kupiłem ( raczej sprężyna krutsza :/ )

Naprawy:

- rozwalona plecionka (pierwsze starcie z progiem w garażu :polew:) koszt 100zł z wymianą.

- nabijanie klimatyzacji + filtr -190zł

- szyba czołowa

- impulsator

- gumy przegubów

Plany:

- malowanie zdeżaków bo są tragedia

- obszycie skórą lub czymś podobnym ( jeszcze nie wiem czy całe fotele czy tylko boczki)

- opony bo firma kogucik kiepsko wyglądają - teraz bridgestone

- xenon

etap drugi: (raczej wiosna 2012r :( )

- silnik jakaś modyfikacja lub podmiana

- hamulce

Postaram się umieszczać wszystkie inf o naprawach, modyfikacjach oraz zdjęcia na bieżąco.

A oto kilka fotek:

img1855pu.jpg

img1858x.jpg

Opublikowano

maska jakby nie pasuje albo mi sie wydaje :P

Opublikowano
  • Autor

Jeśli chodzi o kolor to pasuje, tak słońce padło :)

Opublikowano

Gleba ujdzie ale te kominy za bardzo wystawają :decayed::wink4:

Opublikowano

Mi się podoba . Kominy głębiej fakt.

Opublikowano

fajnie wyglada ale tak jak napisal kolega kolory maski i zderzaka nie zgrywaja sie z blotnikami

Opublikowano

Krawędź maski trochę za wysoko, chociaż ja w swoim mam tak samo. Chyba przywara przedliftów. :kwasny:

Opublikowano

Krawędź maski trochę za wysoko, chociaż ja w swoim mam tak samo. Chyba przywara przedliftów. :kwasny:

Nie ma takiej możliwości :gwizdanie:

Opublikowano

Kolejna ADRka.

Całkiem spoko, ale rzeczywiście malowana była.

Opublikowano

Maska ma jaśniejszy kolor od błotnika stąd odcień. Co do obniżenia kup gwintowane zawieszenie :) Zgubiłeś może atrapę na zderzaku :P Pokaż wnętrze :)

Opublikowano

Masz wydech ABT czy same końcówki?

Opublikowano
  • Autor

same końce ;]

• 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

No dobra pany :decayed: zbliża się wiosna, budżet się uzupełnił więc czas na mody :> A co za tym idzie, potrzebuję sporo info ;(

A więc, w jakiej kolejności to wszystko robić by się nie urobić i by nie kolidowało z innymi pracami :D Swap silnika, malowanie auta, wymiana zawieszenia na gwint, pełen fis, tempomat, i rezanie konsoli środkowej na poliftową. potem małe gadżety które już nie będą kolidować z niczym jak wymiana foteli lamp także to na koniec :D

Pytanie nr 2 jaki motorek spasuje w miejsce mojego ADR, zdecydowany jestem na 1.8T tylko nie wiem który :/ najlepiej najwieksza moc seryjna, bezawaryjność(bex z b6) ale to chyba nie podejdzie??

Idąc dalej tym tropem mamy załóżmy tego bexa goły słupek, alternatory itd pasowne z adra, półośki, tarcze ham, przeróbki mocowań, zawieszeń?? Po prostu z czym się to je. wiązka nowa z kompem(to ma coś do licznika i obsługi np klimatronika)?? Pytam raczej od strony zakupów bo swapa sam nie będę robił (możecie kogoś polecić)

wymiana zawieszenia na gwint, kupuje dedykowane i all pasuje???

To tyle resztę myślę, że ogarnę :naughty:

Zadaję te pyt. tu bo na forum ciężko się doszukać a najczęstsza odp, że kupić nowe auto :baseball:

Pozdrawiam i liczę na konkretne odpowiedzi :)

Opublikowano

Pytanie nr 2 jaki motorek spasuje w miejsce mojego ADR, zdecydowany jestem na 1.8T tylko nie wiem który :/

Praktycznie każdy :wink4:
najlepiej najwieksza moc seryjna, bezawaryjność(bex z b6) ale to chyba nie podejdzie??
Podejdzie, po prostu więcej rzeźby z przeróbką wiązki el. :good:

Idąc dalej tym tropem mamy załóżmy tego bexa goły słupek, alternatory itd pasowne z adra, półośki, tarcze ham, przeróbki mocowań, zawieszeń?? Po prostu z czym się to je. wiązka nowa z kompem(to ma coś do licznika i obsługi np klimatronika)?? Pytam raczej od strony zakupów bo swapa sam nie będę robił (możecie kogoś polecić)

Z doświadczenia jak kupisz silnik z kompletnym osprzętem wyjdzie Cię taniej niż późniejsze sztukowanie :cool1:

Co do kolejności ja bym wytargał stary silnik, dał do blacharza i w tym czasie przygotował nowy. A potem sam miód: wjazd silnikiem, zawiecha, heble itd :kox:

Opublikowano

Sorki że się wtrącę ale w opisie masz błąd jeśli chodzi o radio bo nie występowały takie :decayed: bo radio to chyba masz concert :> heh pozdro i czekamy na efekty rezania xD

Opublikowano
  • Autor

bex żadnego nie znalazłem, więc jestem skazany na AEB lub coś podobnego :confused4:

Prace rozpocznę jakoś w marcu a raczej zakupy :naughty:

Opublikowano

z wyglądu identyczna jak moja :przebiegly: poka środek :)

Opublikowano

bex żadnego nie znalazłem, więc jestem skazany na AEB lub coś podobnego :confused4:

Prace rozpocznę jakoś w marcu a raczej zakupy :naughty:

niezle sie kreci

ciekawy jestem koncowego efektu

moze i sam sie kiedys na to skusze, chociaz nie wiem czy nie lepiej oplacaloby sie poprostu zmienic fure na inna z 1,8T

ale przyjemnosc z modzenia.... :gwizdanie: