Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Jak zrobić mostek w Tym wzmacniaczu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jezeli na kablu zasilajacym jest napiecie i dostaje impuls na kablu rem przy włączaniu radia to co wtedy bedzie uszkodzone ?

Podepnij masę , zrób mostek na plusach i podepnij tam 12v. Jeżeli to nie ruszy to uwalony wzmacniacz.

Opublikowano

W ten sposob mam zrobic ?

1f1a5b8fb0d73aec7cb5111114183f5f.jpg

Opublikowano

W ten sposob mam zrobic ?

:doh1:

tak

a żeby sprawdzić wzmak to podłacz jakiś głośnik pod kazdy z kanałów osobno bez żadnych mostków według oznaczeń na wzmacniaczu. Jak sprawdzisz i każdy kanał będzie dzialał osobno to wtedy będziemy dalej gadać o mostkowaniu. :hi:

Opublikowano

Tak jak narysowales juz łaczylem i nic trup. Tak samo skrzynie podłączyłem na kazdy kanale i tez zero basu z niej

Opublikowano

oczywiście sygnał z radia podajesz na wzmacniacz na te chincze?

Opublikowano

Został do sprawdzenia jeszcze bezpiecznik na przewodzie zasilającym, chyba że mierzyłeś już miernikiem przy wzmaku że zasilanie jest.

Opublikowano

tak przez chinche jest połączony z radiem i mierrzylem jest wszedzie napiecie na Plusie z aku oraz na Rem w momencie odpalenia adyjka tez sie pojawia napiecie

Opublikowano

No to sytuacja idzie w stronę uwalonego wzmacniacza. Pisałeś że go otwierałeś, dobrze siedzą wszystkie gniazda? Ostatnio walczyłem z niedziałającym wzmacniaczem i przyczyną okazało się gniazdo przewodu remote które fabrycznie było kiepsko przylutowane i ładnie siedziało w obudowie na swoim miejscu ale nie łączyło, także warto zajrzeć bo czasem są takie pierdółki. A jak nic takiego to jakiś serwis.