Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Maskownice glosnikow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktos wie w jaki sposob zdejmuje sie maskownice glosnikow w drzwiach w audi b5. Chodzi mi o te wieksze glosniki...Probowalem zdjac i niestety popekaly.Prosze o pomoc i propozycje gdzie mozna zakupic taka czesc najlepiej w Wawie

Opublikowano

maskownice głośników dużych zamocowane są za pomocą zgrzania plastikowych bolców (4 szt)

najszybciej (do 2 tyg) i najlepiej kupić jest w ASO zgodnie z VIN autka bo było kilka kolorów tych maskownic,

koszt z tego co pamiętam ok 30 PLN

Opublikowano

Duże maskownice zdejmuje się razem z całym boczkiem.

Próby ściągania samych maskownic kończą się pęknięciem lub połamaniem.

Opublikowano

A jak zdiąć cały bok?Chce ruszyć w tylnich lewych drzwiach ,ale nie wiem jak sie zabrać do tego.Odkręciłem dwie małe śrubki po bokach i co dalej?Tapicerka jest na zatrzaskach i należy podważyć np śrubokrętem czy jak?

Opublikowano

czy ktos z Was wie jak sciągnąć zaślepki (maskownice) głośników na tylnej półce A4 B5 tak, aby nie rozwalić niczego? chce to sciagnac z prawej strony bo poluzował mi sie głosnik i chce go dokrecic. szarpałem sie z tym, ale nie chce nic popsuc. prosze o rade

Opublikowano

nie wiem czy nie łatwiej sciagnac cala półkę tylnią...

Opublikowano

cos mi sie zdaje ze tego nie da sie sciagnac, ze to jest całosc z półką bo znow sie z 10min szarpałem..ech