-Tomek- Opublikowano 10 Stycznia 2008 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Witam, Kilka miesięcy temu na przeglądzie wyszło, że maglownica w moim aucie jest oblepiona brudem. Mechanik polecił poczekać pare miesięcy, by sprawdzić, na ile duży jest wyciek. Przez 4 m-ce ubyło prawie 100ml, dlatego postanowiłem, by dolać uszczelniacza do oleju. Niestety poprzedni właściciel nie zostawił mi informacji o płynie jaki stosował, więc zdecydowałem się na jego wymianę. No i dowiedziałem się, że zalecany płyn to zielony FEBI M6162, a ja miałem zalany płyn w kolorze słomkowym . A jak przeczytałem, że czerwony płyn to syntetyk, który może rozczelniać układ, to już prawie wszystko było jasne... Dlatego, czy ktoś mógłby mi polecić jakiś uszczelniacz do płynu? Bo podejrzewam, że sama jego wymiana nie rozwiąże problemu, a wyciek jest na tyle mały, że nie warto jeszcze rozbierać maglownicy. BTW. Może ktoś wie, gdzie można kupić FEBI M6162 w stolicy? Pozdrawiam. Tomek.
Gość spedyt Opublikowano 11 Stycznia 2008 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Proponuję najpierw wymienić płyn i dopiero w przypadku nieszczelności zastanawiać się nad stosowaniem uszczelniaczy.
Rekomendowane odpowiedzi