tomiqu Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Czy taki rozmiar głośników da się zamontować do sedana bez problemu? Czy trzeba ciąć blachę?
reikeb Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Z tego co pamietam to pod 6x9 beż ciecia blachy sie nie obejdzie, chyba że weźmiesz jakieś dystanse do góry w półce sobie zrobisz A swoja drogą po co Ci glośniki w półce wieksze od ori ?
Embe Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Głośniki w tylną półkę to naprawdę głupi pomysł Odpuść sobie bo szkoda zaburzyć całą scenę w samochodzie...
krzysmaj Opublikowano 14 Maja 2011 Opublikowano 14 Maja 2011 Ja mam na półce i moim zdaniem wyglądają naprawdę super . Do tego są jeszcze ++++ akustyczne, bagarznik działa jak pudło rezonansowe. Głośniki jakie wmontowałem: http://allegro.pl/glosniki-sony-xs-f1736se-17cm-200w-max-gwarancja-i1615023565.html
tomiqu Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Opublikowano 14 Maja 2011 Głośniki w tylną półkę to naprawdę głupi pomysł Odpuść sobie bo szkoda zaburzyć całą scenę w samochodzie... Nie uważam , że zaburzę scenę w samochodzie Do tej pory miałem jakiś stary model 16 cm Daewoo z papierową membraną i bas na prawdę był odczuwalny w aucie. A 6x9 kupiłem Pioneer'a 330 W ( 80 W w RMS) w okazyjnej cenie stąd chęć wymiany sprzętu. Głośniki będą montował za ok tydzień i wtedy sprawdzę jakich przeróbek należy dokonać.
OQS Opublikowano 14 Maja 2011 Opublikowano 14 Maja 2011 Do tego są jeszcze ++++ akustyczne, bagarznik działa jak pudło rezonansowe. Akurat pod względem akustycznym głośniki w półce to najgorszy wybór, sugeruję zgłębić temat przed wypisywaniem takich rzeczy.
krzysmaj Opublikowano 14 Maja 2011 Opublikowano 14 Maja 2011 Do tego są jeszcze ++++ akustyczne, bagarznik działa jak pudło rezonansowe. Akurat pod względem akustycznym głośniki w półce to najgorszy wybór, sugeruję zgłębić temat przed wypisywaniem takich rzeczy. Nie muszę zgłębiać tematu tylko wsiadam i słyszę. Znam parę osób które wozi tubę w bagażniku. Z samej obserwacji widac że głośniki niskotonowe są w większych zabudowach a wysoko tonowe odwrotnie.
OQS Opublikowano 14 Maja 2011 Opublikowano 14 Maja 2011 Do tego są jeszcze ++++ akustyczne, bagarznik działa jak pudło rezonansowe. Akurat pod względem akustycznym głośniki w półce to najgorszy wybór, sugeruję zgłębić temat przed wypisywaniem takich rzeczy. Nie muszę zgłębiać tematu tylko wsiadam i słyszę. Znam parę osób które wozi tubę w bagażniku. Z samej obserwacji widac że głośniki niskotonowe są w większych zabudowach a wysoko tonowe odwrotnie. Jeśli nie masz ochoty zgłębiać tematu to proszę powstrzymaj się od wypowiadania na temat o którym nie masz pojęcia bo tylko wprowadzisz innych w błąd. Jak już zauważyłeś głośniki niskotonowe potrzebują obudowy i właśnie to jest jednym z argumentów przeciwko montowaniu ich w półce, bagażnik TO NIE OBUDOWA, nie spełnia wymagań żadnego typu obudowy głośnikowej (szczelność, sztywność, dobór do parametrów głośnika, strojenie w przypadku obudowy bass-reflex, itd.) A pudło rezonansowe to jest w gitarze.
I r o Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 Ja mam na półce i moim zdaniem wyglądają naprawdę super . Do tego są jeszcze ++++ akustyczne, bagarznik działa jak pudło rezonansowe. Głośniki jakie wmontowałem: http://allegro.pl/glosniki-sony-xs-f1736se-17cm-200w-max-gwarancja-i1615023565.html bagażnik jako "pudło rezonansowe" dla głośnika współosiowego o fi 17 nie wiem czy mam się śmiać czy płakać z całym szacunkiem kolego, ale nie wypowiadaj się w tematach, o których nie masz zielonego pojęcia bo nie doświadczonych możesz wprowadzić tylko w błąd poza tym nie każdemu nadepnął przysłowiowy słoń na ucho
tomiqu Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Opublikowano 15 Maja 2011 Panowie nie ma o co się sprzeczać, nie każdy potrzebuje super brzmiącego zestawu w aucie za xxxx zł . Miałem skrzynkę z głośnikiem Hertz'a ES-250 w poprzednim aucie ( hatchback ) i co prawda ładnie to grało ale na dłuższą metę jazda była męcząca. Obecnie w audi mam fabryczny zestaw z przodu i potrzebuję tylko dopełnić brzmienie bo jednak sam przód to trochę za mało , zwłaszcza dla tych co jadą z tyłu. A , że trafiłem na nowe 6x9 - ki Pioneer'a za 100 zł to się nawet nie zastanawiałem
krzysmaj Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 Obecnie w audi mam fabryczny zestaw z przodu i potrzebuję tylko dopełnić brzmienie bo jednak sam przód to trochę za mało , zwłaszcza dla tych co jadą z tyłu. Miałem taką samą sytuacje. Sugerowano mi że taki układ nie gra na poziomie "super car-audio" ale inne opcje były za drogie. Nie miałem ochoty pruć drzwi z tyłu, założyłem i przeciągnąłem kable i koszt to tylko głośniki i 2h roboty. Jak na moje wymagania i pasażerów wystarczające, bo czasem rozmawiamy z sobą w czasie jazdy a nie się wydzieramy :> a i muzyka jest w formacie mp3 więc z jakością już mam obydwa uszy podeptane. Jeżeli kogokolwiek wprowadziłem w błąd sory , ...podpowiadam tylko moje nisko budżetowe rozwiązanie, dalej odsyłam do propozycji specjalistów którzy podpowiedzą gdzie najlepiej zamontować takie głośniki i rozplanować żeby grało najładniej
Rekomendowane odpowiedzi