Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana modułu kierownicy (pod tempomat kierownicę multifunkcyjną)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale wszystko bylo wporzadku przed zmiana modulu... ide zamienic z powrotem wsadzic stary modul bo juz nawet hamulce zaczely sie swiecic... :( tylko bez latarki ani rusz [br]Dopisany: 19 Listopad 2008, 17:59_________________________________________________zamontowalem stary modul... z f na koncu... i d..a dalej sie lampki swieca... tylko ze teraz jest 00778 - Steering Angle Sensor (G85): Implausible Signal Possible Causes i 01486 - System Function Test Activated. Na drodze ABS zgasl, ale po ponownym odpaleniu silnika znowu sie pali... ktos ma jakies rozwiazanie na to?? Wedlug Ross-Tech 01486 to trzeba byloby jakis tescik zrobic... Nieprawdaz??

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Wyświetleń 595,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

no bo trzeba zrobic tak jak jest napisane na samym poczatku :)

basic settings i skalibrować czujnik skrętu

Opublikowano

toc to robilem, tylko on wogole nie widzial czujnika skretu... moglem krecic sobie kierownica ile chcialem i tak nic nie dawalo... caly czas byla wartosc 0.0 (18036 Powrtrain Data Bus: Missing message from sterring angle sensor P1628 35-00). Przy starym module wszystko wrocilo do normy... nic sie nie swieci :)

Opublikowano

no to pwenie moduł walniety :(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ty no moje tez nie działały ale sie świeciły :P znaczyło to o błędzie komunikacji

ale przyjacielu kochany zakąłdałes do B6 kiere od B7 to musisz miec moduł albo Q albo R

juz masz rozwiązanie :P

Opublikowano

Czyli jak znajdę moduł z końcówką R lub Q to spokojnie zakoduje na nim kiere, przepisze vin, uaktywnie tempomat i zakoduję czujnik G85 do ESP ?

Teraz mam z literką L typowo do B6, ale kiera od A8.

Popraw mnie jesli nieprawidłowo rozumuję?

Opublikowano

Czyli jak znajdę moduł z końcówką R lub Q to spokojnie zakoduje na nim kiere, przepisze vin, uaktywnie tempomat i zakoduję czujnik G85 do ESP ?

Teraz mam z literką L typowo do B6, ale kiera od A8.

Popraw mnie jesli nieprawidłowo rozumuję?

tak montując kiere od B7 czy cos podobnego do B6 musisz miec moduł Q albo R bo przyciski w takich kierwonicach sa przypisane cyfrowo

a nie jak w B6 analogowo :) wiec musisz miec odpowiedni moduł :)

ja miałem Q zakodaowałem tempomat to działał alejak przyszło co do czego i chciałem ząłozyc MF zwykłą od B6 to kupa :(

nie działało od Malika wziąłem moduł z N i zadziałała odrazu :)

gadaj z malikiem on ma modół Q i moze sie z toba zamieni :)

Opublikowano

I po temacie. Znalazłem moduł z końcówką T od RS4, zakodowalem i kiera od A8 już śmiga.

Opublikowano

no widzisz :P co bys bez nas zrobił :P

Opublikowano

W sumie to dzięki alledrogo,ale tutaj znalazłem cenne wskazówki czego szukać :evil:

Opublikowano

Czy co?

Jesli komputer bedzie mi sie zgadzal to potrzebuje tego:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=498845681&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.

(ta jest chyba pod tempomat??)

i tego:

http://www.allegro.pl/item499291969_audi_a4_01_04_przelacznik_zesp_tempomat_nowy.html

no i oczywiscie kodowania vagiem tak??

Opublikowano

tak??

tak

Opublikowano

No to slicznie zaraz lece do garazu zobaczyc co to za komputer siedzi u mnie.Dzieki :good:

Opublikowano

z reguły będzie tak, że jeśli nie masz multifunkcyjnej kierownicy, to także nieodpowiedni moduł

Opublikowano

No i jest modul z koncowka F.Czyli teraz szukam calego kompletu :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Co myslicie o takiej manetce??

http://www.allegro.pl/item554031986_audi_a4_01_04_przelacznik_tempomatu_nowy.html Jakas podruba ale moze ktos probował??

I mam pytanie odnosnie tempomatu...wystarczy załozyc modol komptabilny a tasmy nie musze zmieniac?, tzn calego tego bajeru co jest wpiete w modoł?? Chce tylko Tempomat bez multifunkcji..

Opublikowano

Mam taką samą manetkę. Śmiga.

Zakładasz tylko moduł wpinasz manetkę, robisz dłuższe wyciecie na dolnej części obudowy kolumny kierowniczej o i woala.

Opublikowano

kokos ma taka i mówi ze śmiga pięknie :)

Opublikowano

brac,montowac,vagowac i jezdzic :good:.pzdr

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.