Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana modułu kierownicy (pod tempomat kierownicę multifunkcyjną)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a nie lepiej dremelkiem ??

letallec :notworthy: :notworthy:

Powiedz mi jeszcze, czy jak dojda mi czesci i zabiore sie za montowanie to miejsce ciecia bedzie takie oczywiste?Czy moze porownywales z kims kto ma tempomat?Czym wycinales??

Wycinałem nożycami do ciecia blachy. Prawo i lewostronnymi, zeby było ładnie. Jak zdejmiesz swoja obudowę, to zauważ ze tam jest już wcięcie na manetkę kierunkowskazów. I to wcięcie trzeba tylko pogłębić na tyle żeby zmieściła się manetka tempomatu. Będziesz mial to wszystko na wierzchu (podczas montażu) to docinaj i dokładaj. Ja tak robiłem i wyszło jak widać. Jak nie wyjdzie to kupisz nową obudowe ;)

dobrze ze nie piłą łańcuchową :)

• Odpowiedzi 3.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dzwonilem i juz zostal wyslany.W nastepnym tyg bede zakladal.A obudowe rezal w przyszly weekend.Da sie jezdzic bez obudowy bez problemu??Jezdzic sie da bez aktywacja i skasowania bledow czy lepiej nie??

Opublikowano

Dzwonilem i juz zostal wyslany.W nastepnym tyg bede zakladal.A obudowe rezal w przyszly weekend.Da sie jezdzic bez obudowy bez problemu??Jezdzic sie da bez aktywacja i skasowania bledow czy lepiej nie??

Bez obudowy spokojnie mozesz pomykac...z bledami tez :)

Opublikowano

To gut,bo w 3miescie moge zakodowac,a w slupsku w domu wyrezac obudowe :polew: :polew:

Opublikowano

Powiedz mi jeszcze, czy jak dojda mi czesci i zabiore sie za montowanie to miejsce ciecia bedzie takie oczywiste?Czy moze porownywales z kims kto ma tempomat?Czym wycinales??

Wycinałem nożycami do ciecia blachy. Prawo i lewostronnymi, zeby było ładnie. Jak zdejmiesz swoja obudowę, to zauważ ze tam jest już wcięcie na manetkę kierunkowskazów. I to wcięcie trzeba tylko pogłębić na tyle żeby zmieściła się manetka tempomatu. Będziesz mial to wszystko na wierzchu (podczas montażu) to docinaj i dokładaj. Ja tak robiłem i wyszło jak widać. Jak nie wyjdzie to kupisz nową obudowe ;)

paliwo się skończyło :polew: :polew: :polew:[br]Dopisany: 17 Marzec 2009, 15:46_________________________________________________

tydzień tak jeżdziłem,kontrolki walą po patrzałach,szczególnie migający BRAKES ale można się przyzwyczaić :hi:

Opublikowano

paliwo się skończyło :polew: :polew: :polew:[br]Dopisany: 17 Marzec 2009, 15:46_________________________________________________

tydzień tak jeżdziłem,kontrolki walą po patrzałach,szczególnie migający BRAKES ale można się przyzwyczaić :hi:

To mozesz sobie podac reke z Boseronem :)

Ale to kwestia tylko wagowania wiec mozesz byc spokojny :)

Opublikowano

dokłądnie tak tez jeździłem z dyskoteką w samochodzie ale po vagowaniu wszystko ok.

Opublikowano

dokłądnie tak tez jeździłem z dyskoteką w samochodzie ale po vagowaniu wszystko ok.

u mnie od wczoraj też ok,poskładałem wszystko do kupy i piknie wygląda.wielkie dzięki dla kolegi HOŁKza wagowanie i cierpliwość. :hi:

Opublikowano

boberek, jako ze jestes szpecem od multi, tempo itd itp mam pytanko: mam B6, kiera czteroramienna bez multi, wymienialem: manetki (obsluga FIS + tempomat), modul na Q, tasme od B6 obslugujaca multi (to juz tak przyszlosciowo;) ). Kodowanie i montaz wszystko bezproblemowo, ale w dalszym ciagu nie dziala mi klakson. We wczesnmiejszych postach pisales ze jak modul Q to moga byc problemy z multi, ale czy modul moze miec tez wplyw na brak klaksonu? Wczesniej myslalem ze to tasma (mialem 6 pinowa), ale wymienilem na 12 piniow i klaksonu dalej nie ma. Pomoz stary bo juz mi pomyslow brakuje :wallbash:

Opublikowano

no to kiera multi z B6 nie bedzie działac z modułem Q

zeby załozyc kiere multi z B6 potrzeba jeszcze paru rzeczy :)

a co do klaksonu to nie wiem moze masz odpiety kabelek przy poduszce :)

innego pomysłu nie mam

Opublikowano

no to kiera multi z B6 nie bedzie działac z modułem Q

zeby załozyc kiere multi z B6 potrzeba jeszcze paru rzeczy :)

a co do klaksonu to nie wiem moze masz odpiety kabelek przy poduszce :)

innego pomysłu nie mam

jesli nie dziala w ogole to moze bezpiecznik?

Opublikowano

a przed zmiana manetek jaki miałes moduł i czy klakson działał?

Opublikowano

no musi działać dziwna sprawa w każdym bądz razie :)

Opublikowano

A wiec tak:

-kabelek od klaksonu sprawdzalem - wszystko ok,

-bezpieczniki sprawdzalem - ok,

-przed zmiana manetki mialem modul cos z low line (nie pamietam jaki dokladnie, ale napewno nie obslugujacy tempo), ale klakson dzialal,

Dodatkowo pokusilem sie o sprawdzenie czy klakson fizycznie jest sprawny i okazuje sie ze jest :good:

Prad od przekaznikow do klaksonu idzie i klakson dziala, ale od kiery do przekaznikow niestety nie:(

Mysle ze to bedzie wina modulu bo tak jak boberek pisales tempomat mi dziala bez zastrzezen.

Z checia bym sie z kims zamienil na modul obslugujacy tempo i kiere multi, ale od B6.

Piszesz ze jak bede chcial kiere multi od B6 to bede potrzebowal jeszcze kilku rzeczy tzn. jakich? Podpowiesz?

Opublikowano

hmm u mnie na module Q klakson działał :)

a co bedzies zpotrzebował masz taśme od B6 na 12 pinów

do tego będzie ci potrzebny taki mały moduł w kierownice i odpowiednie okablowanie :)

pogadaj z kolega grzany :) on ode mnie kupil komplet kiery multi :) niech ci fote zorbi co jest ci potrzebne

do tego modul musi byc L N M :) z tego co wiem ;)

Opublikowano

hmm u mnie na module Q klakson działał :)

a co bedzies zpotrzebował masz taśme od B6 na 12 pinów

do tego będzie ci potrzebny taki mały moduł w kierownice i odpowiednie okablowanie :)

pogadaj z kolega grzany :) on ode mnie kupil komplet kiery multi :) niech ci fote zorbi co jest ci potrzebne

do tego modul musi byc L N M :) z tego co wiem ;)

super, wielkie dzieki :notworthy:

Opublikowano

z kolega grzany :)

:mysli:

Opublikowano

z kolega grzany :)

:mysli:

oj sory :)

chodziło mi o Ciebie

działa kiera ?? podłaczyłeś ;)

:drunk: :drunk: :drunk: :drunk:

Opublikowano

w piątek :wink4:

Opublikowano

ja to bym nie wytrzymał :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...