BartekTQ Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 Witam Czy Sprzęgiełko w alternatorze ma jakiś związek z ładowaniem a mianowicie ze wzbudzaniem. Zaprowadziłem dzisiaj do elektryka bo ładowanie było po przegazowaniu elektryk powiedział że winne jest sprzegiełko może to być prawdą czy robi mnie w balona?
KIKO80 Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 trzeba bylo zdjac pasek i zobaczyc czy jest sprawne i czy sie kreci w jedna strone.o wzbudzaniu nic mi nie wiadomo.jak nie jestes pewny podjedz do drugiego.powodzenia
GRazny Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 padnięte sprzegiełko powoduje przeskakiwanie paska... podczas jazdy na nim dwukrotnie zapalała mi się dioda informująca o braku ładowania...
BartekTQ Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Opublikowano 17 Maja 2011 niewiem czy to wina sprzęgiełka czy nie elektryk założył zregenerowane przynajmniej tak twierdzi musiałbym wyjąć alternator i zobaczyć narazie jest dobrze ale musze wymienic jeszcze kostke bo nie odbija do końca pewnie sprężyna pękła jutro wszystko się okaże a tak przy okazji to elektryk wziął 300 stówy
GRazny Opublikowano 20 Maja 2011 Opublikowano 20 Maja 2011 założył zregenerowane chyba zregenerowany? o alternator chodzi... bo sprzęgiełko to nie słyszałem żeby regenerowali
Rekomendowane odpowiedzi