Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6/B7] Montaz Analogowego TUNERA TV pod RNS E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Pamietaj ze 6Q0 035 576 K w ASO to jest sama wtyka jest bez tej metalowej kocoweczki :wink4:

Najkorzystniej jest zamowic w NAVISERWIS :good:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wtyka podwojna w Tunerze 4E0 035 604 K

Nio i sie nie dogadalismy:) Przyszla mi dzis ta wtyczka; niestety ale ja potrzebuje wtyczke do podpiecia w wzmacniacz a nie tuner:( Jak cos to mam do opchniecia ta wtyczke 4E0 035 604 K - 12zl

Jaki ma numer wtyczka od kabli antenowych wchodzaca w wzmacniacz w gniazdo TV1 out, TV2 out??

Pozdrawiam

Opublikowano

Jaki ma numer wtyczka od kabli antenowych wchodzaca w wzmacniacz w gniazdo TV1 out, TV2 out??

4E0 035 608 K

Opublikowano

4E0 035 608 K

Dzieki Bart. W poniedzialek zamawiam ta nieszczesna wtyczke.

Znalazlem goscia co ma cala rolke przewodu antenowego o takiej samej srednicy jak ori takze gdyby ktos szukal to smialo pisac to pomoge. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Wtyka podwojna w Tunerze 4E0 035 604 K

Nio i sie nie dogadalismy:) Przyszla mi dzis ta wtyczka; niestety ale ja potrzebuje wtyczke do podpiecia w wzmacniacz a nie tuner:( Jak cos to mam do opchniecia ta wtyczke 4E0 035 604 K - 12zl

Pozdrawiam

Kurcze pomylilem sie :embarrassed: zle cos przeczytalem :kwasny:

Opublikowano

W razie gdyby ktos chcial samemu zrobic sobie kabel laczacy navi rns-e z tunerem to podaje nr wtyczek:

1J0 972 977 G - wtyczka do navi rns-e

4E0 972 144 - wtyczka do tunera (z koncowka C, CX, D, DX)

Pozdrawiam[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2011, 13:59_________________________________________________Chlopaki orientujecie sie czy tapicerka lewa o nr 8E9 863 879 bedzie pasowac pod tuner TV?? Gdzie na boczku jest napisane jaki to kolor?? Pozdrawiam

Opublikowano

Chlopaki orientujecie sie czy tapicerka lewa o nr 8E9 863 879 bedzie pasowac pod tuner TV?? Gdzie na boczku jest napisane jaki to kolor?? Pozdrawiam

8E9 863 879 to numer lewego boczka w bagażniku Avanta - tyle, że za tym numerem masz jeszcze literę. Pod Tuner TV niby masz wersję J ale... Szukając boczka do siebie spotkałem się z tym, że boczki mają wybity na wewnętrznej stronie numer + np. 4 litery (strzelam 8E9 863 897 EFGH). Trafiłem na wersję gdzie wśród tych 4 liter było J a nie był to boczek z otworem na panel TV/navi. Zatem pozostaje weryfikacja wzrokowa (albo ma dziurę albo nie).

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Chlopaki zalozylem tuner tv i chce go teraz zakodowac. Jak mu wpisuje nowe kodowanie; daje wykonaj to wyskakuje komunikat ze zaakceptowane. Gdy wchodze znow w kodowanie (07) to znow jest na koncu 7 zamiast wpisywanej wczesniej 8 . Gdy wchodze w tuner tv to pokazuje ze nie rozpoznal sterownika:( Mam vag 106. Co moze byc nie teges?? Jeszcze jedno pytano czy po podlaczeniu plusa i minusa od tunera powinien krecic sie w nim wiatraczek czy dopiero po odpowiednim kodowaniu sie on zalaczy. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Na koncu zmieniasz na 8 jak masz TV tuner , MF , Zmieniarke CD . Podlaczales Tunera tez pod K-Linie ? Jak nbie to sie nie polaczysz z TUNEREM .

Opublikowano

Jak zakładałeś tuner na wiązce z navika to nie jest ona wyposażona w kabelek diagnostyczny (dlatego nie masz połączenia z driverem).

Łatwo temu zaradzić - dokładasz brakujący pin w kostce tunera i mostkujesz go z kabelkiem diagnostycznym PDC.

Opublikowano

Jak macie przymocowane i gdzie antenki ?

Ja mam na bocznych szybkach bagażnika ale troche mnie wkurzają co nie idzie sobie dobrze umyć szybki od środka.

Kto mi odblokuje TV w czasie jazdy ? :embarrassed:

Ponoć sporo z tym problemów, czytałem o tym ale to jakaś magia.

Opublikowano

bez problemu można odblokować :gwizdanie:

Opublikowano

Na koncu zmieniasz na 8 jak masz TV tuner , MF , Zmieniarke CD . Podlaczales Tunera tez pod K-Linie ? Jak nbie to sie nie polaczysz z TUNEREM .

Kabelek kupilem na ebay-u wiec raczej z navika nie jest:) Wychodza z niego 4 kable ( 2 cany oraz + i -) czyli najprawdopodobnije tej K-linii w nim niema. Dzis puszcze ta k-linie tylko potwierdzcie mi czy to pin 21 wtyczki tunera i Pin 7 wtyczki PDC (zielono/niebieski przewód)??

Czy jak nie mam tej K-linii podlaczonej to nie bedzie sie dalo przekodowac??

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Tak z wtyki Tunera PIN 21 to K LINE :) Jak masz PDC to sie tam wpinasz chyba w 12 PIN :mysli: ale Bartek jeszcze potwierdzi )

Jak nie masz podlaczonej K LINE to nie z diagnozujesz Tunera TV :)

Opublikowano

K-linia podlaczona. Komunikuje sie juz z tunerem:) Kodowanie jego mam 0007010. Gdy chce zmienic kodowanie na 0000010 to znow pokazuje komunikat ze zaakceptowane lecz nie zmenia wartosci i dalej zostaje 0007010:( Co moze byc przyczyna?? Moze mam za slaby kabel (VAG106)?? Dodam tylko ze w oknie diagnostycznym w navi jak i tunerze podswietlane jest okienko "security acces" ale nie wiem co tam wpisac i czy wogole tam cos trzeba wpisywac:( Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Moze za slaby kabel masz :( wczesnij na nim robiles kodowanie w RNS E ? Sprawdz jeszcze inne kodowanie np. wpisujac 3 jako diagnostyke

Tu masz kodowanie dla TUNERA ktora Bartek wkleil :)

0?xxx: DIAGNOSTYKA

0 - nie aktywna

1 - przez CAN

2 - przez linię K

3 - przez CAN i linię K

0x??x: STANDARD OBRAZU

01 – PAL „B”/”G” (Centralna Europa)

02 – PAL „B”/”G” (Włochy)

03 – PAL „I” (UK, Irlandia)

04 – SECAM „D”/”K” (Wschodnia Europa)

05 – SECAM „L” (Francja)

06 – NTSC „M” (Ameryka Północna)

07 – PAL „B”/”H” (Australia)

10 – PAL „M” (Brazylia)

11 – PAL “N” (Argentyna)

12 – PAL “B” (Nowa Zelandia)

13 – PAL “D”/”K” (Chiny)

14 – PAL “I” (Afryka)

15 – SECAM “D”/”K” (Grecja, Egipt)

16 – SECAM “K1” (Afryka)

17 – NTSC “M” (Japonia)

0xxx?: KONFIGURACJA TUNERA

0 – bez dodatkowego wyświetlacza (np. monitor w zagłówku)

1 – bez dodatkowego wyświetlacza

2 – bez dodatkowego wyświetlacza

3 – bez dodatkowego wyświetlacza

4 – dodatkowy wyświetlacz

5 – dodatkowy wyświetlacz

6 – dodatkowy wyświetlacz

7 – dodatkowy wyświetlacz

Opublikowano

bez problemu można odblokować :gwizdanie:

No to super, ale kto mógłby sie podjąć tego w mojej częsci Polski ? :wink4:

Opublikowano

Jedź do Siemiana...

Opublikowano

Moze za slaby kabel masz :( wczesnij na nim robiles kodowanie w RNS E ? Sprawdz jeszcze inne kodowanie np. wpisujac 3 jako diagnostyke

Nie moge przekodowac ani navi ani tunera:( Kupilem specjalnie kabel vag 106 aby nim to zrobic ale czy to mozliwe ze jest za slaby??

Mozecie sprawdzic czy u Was w navi i tunerze tez podswietlane jest okienko "security acces"?? Co to oznacza i co tam wpisac:) ]

Pozdrawiam