eMPe76 Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 Witam forumowiczów Chciałbym sobie wymienić radyjko,bo mam jakis zabytek.Myślę o soniaku,ale jvc albo pioneer też może być.I mam pytanko.Czy podczas podpinania radyjka trzeba odepnąć akumulator ten minusowy?Bo doszłoby do zwarcia.Tak słyszałem.
reikeb Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 Teoretycznie powinno sie Praktycznie ja już wymieniałem sporą ilość radii i nigdy nie odpinałem zasilania od aku, przecież przy podłączaniu radia tylko odpinasz i wpinasz kostki wiec co ma się stać, a poza tym radio ma swoje zabezpieczenie jak coś
dio Opublikowano 20 Maja 2011 Opublikowano 20 Maja 2011 No chyba, że masz pociętą instalację i dalej chcesz coś rzeźbić, ale nawet jak zewrzesz kable prądowe, to wywali Ci bezpiecznik.
eMPe76 Opublikowano 20 Maja 2011 Autor Opublikowano 20 Maja 2011 Dziękuję kolegom za odpowiedzi i pozdrawiam
Embe Opublikowano 20 Maja 2011 Opublikowano 20 Maja 2011 Co do radia to nie wiem jaki masz budżet ale jeśli Ci zależy na dobrym graniu to polecam Kenwooda z tańszych modeli ewentualnie jakiś Clarion, Alpine ale to raczej używka
Rekomendowane odpowiedzi