Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Hamulce podczas stopniowego hamowania twardnieja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiec tak podpunkt 1 jest identyczny jak u Ciebe, pedał twardnieje i hamulce lekko słabną,drugiego jeszcze nie robiłem ale przypuszczam że bedzie tak samo,mówie ci to jest normalne i sie nie wkrecaj :)tzn nie szukaj problemu :)

Opublikowano
  • Autor

dzieki za info:)[br]Dopisany: 03 Czerwiec 2011, 13:11_________________________________________________moze moglbysc sprawdzic odrazu jeszcze jedna rzecz :P a mianowicie czy przy skrecie maksymalnym w lewo kierownica i jezdzeniu w kolko (zawracaniu) tak sie kolo podwija "uskakuje", nie wiem jak to nazwac :)

Opublikowano

Sprawdź tą pompe podciśnienia . Przewód gruby sztywny wchodzi do podszybia przez ścianę grodziową / w okolicy akumulatora/ . Zobacz czy w miejscu gdzie wchodzi ten gruby przewód do pompy nie wyczujesz luzu.

Opublikowano

Tu problemem będzie vacumpompa jak tak miałem i po wymianie już ten problem się nie pojawił.

Opublikowano

Ja też optuję za taką przyczyną . Wiem to z autopsji. Objawy były identyczne a w samochodach z tego rocznika dość typowe. Faktycznie , ten luz na pompie jest trudno zweryfikować jak jest założony przewód do serwa. Moze trzeba poruszyć przewodem a drugą ręką dotykać kruciec wychodzący z pompy , ale przy samym jego zaprasowaniu w pompie. Tam powstaje luz. W nowszych modelach po 2007 roku chyba, stosowano już nie zaprasowany króciec ale złącze bardziej elastyczne.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

jednak musze szukac problemu dalej.jak stane na gorce to zjezdzam w markecie albo gdzies gdie jest stromo to odrazu sie pompuje pedal bo 4 wcisnieniach.

szukam dobrego warsztau w gdansku[br]Dopisany: 17 Czerwiec 2011, 14:53_________________________________________________czy wymiana tylnich tarcz oi klockow oraz regeneracj zacisku mogla to spwowodac ? czy z tylu przy kolach sa przewody ktorymi moze uciekac podcisnienie ?

Opublikowano

Nie , podciśnienie idzie tylko od pompy do serwa Jesteś w 100% pewny szczelności tego wyjścia z pompy? To jest w 90% przyczyna twojej udręki.

Opublikowano

U mnie z hamulcem jest podobnie, już miałem jechać z tym do mechanika, ale chyba się wstrzymam.

Opublikowano

odpowietrz je