Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Formula 1 i AUDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich fanów formuły 1, otóż znalazłem informacje iż audi nie ma zamiaru sie wbijać w ten sport:

Audi nie wejdzie do F1

Audi stwierdziło, iż pomimo plotek mówiących o możliwości wejścia tej firmy do świata F1, nie ma takich planów.

Niemiecka firma produkująca samochody uważa, iż wejście do Formuły 1 nie jest aktualnym celem, gdyż wcześniej określony program sportowy Audi tego nie przewiduje. Szef sportowy Audi, Wolfgang Ullrich powiedział:

„Formuła 1 nie jest przedmiotem naszych dyskusji. Mamy określony program sportowy.”

Co o tym myślicie?

Opublikowano

Mysle ze to nabijacz postów :decayed: A tak poważnie to i dobrze. Sport ten dotarł do wyżyn swoich możliwosci i teraz FIA(lub tez inny organ zarzadzajacy F1) musi kombinowac przepisami zeby cos sie dzialo (w tym roku dopuscili slicki i kazali wylaczyc kontrole trakcji). W przyszlym roku wprowadza nowe przepisy.

Inna kwestia to niezdrowe zasady. McLaren dostale 100MLN kary, a Renault nic, bo grozi ze jak bedzie musial placic to odejdzie z F1. Gdzie tu sprawiedliwosc?

Kolejna kwestia to ustawianie wyników. W poprzednim sezonie ladnie to pokazali Hamilton i Alonso w ostatnim wyscigu. Zajeli maksymalnie wysokie miejsca żeby tylko nie wygrać. Bo co to za zwyciescy, jeśli by potem o nich mówiono, ze to dziaki aferze szpiegowskiej.

Tak wiec szkoda czasu i pieniedzy zeby :audi: bralo w tym udzial. I bez tego jest najlepsza marka na swiecie, a swoje pokazuje chociazby w 24-godzinnym LeMans

:hi:

Opublikowano
  • Autor

Mysle ze to nabijacz postów :decayed:

:foch: :foch: :foch::rant:

Opublikowano

Ja tylko jestem ciekaw co by było jakby dopuścili w przepisach turbo/kompresor, ale by się działo (przede wszystkim technologicznie) w teamach, a jakie fajne moce by powstały z tych (niedużych pojemnościowo) silników w F1

Opublikowano
  • Autor

Kiedyś były turbiny, były silniki o pojemności 2.2 albo 3.2 z turbiną, i moce naprawdę wysokie, ale Fia jak zwykle skończyła z tym, a teraz na dodatek zamrozili prace silników na 10 lat.

Opublikowano

Ja tylko jestem ciekaw co by było jakby dopuścili w przepisach turbo/kompresor, ale by się działo (przede wszystkim technologicznie) w teamach, a jakie fajne moce by powstały z tych (niedużych pojemnościowo) silników w F1

albo TDI :kox:

Opublikowano

Mysle ze to nabijacz postów :decayed:

:foch: :foch: :foch::rant:

To nie jest nabijacz postow, poniewaz w dziale NA KAZDY TEMAT nie sa one liczone.. :polew:

Opublikowano

Taaa i palilyby 5l/100km :):polew:

Opublikowano

chyba DI bo jak juz zostalo napisane doladowanie silnika jest zabronione. a tak ogolnie to jeszcze by tego brakowolo zeby w F1 traktory jezdzily. to z Audi planuje wejscie do F1 to juz slyszalem pare lat temu i jak narazie ...