Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Gdzie sie on znajduj czujnik temperatury chłodzenia silnika (ECT), klimatyzacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie oprocz tego chcialem sie dowiedziec jak jest taki blad 13,6 co z tym chodzi i jak to naprawic bo dotego mam jeszcze taki blad 13,5

Opublikowano

13.5 Klapa nogi/odszraniacz, ciągła blokada,

13.6 Potencjometr silnika klapy nogi/odszraniacz, uszkodzenie[br]Dopisany: 15 Styczeń 2008, 22:54 _________________________________________________a co ma ten czujnik robic? nie bardz wiem o ktory chodzi... ten od temp plynu chlodzacego?

Opublikowano

jakie zadanie ma potencjometr gdzie sie znajduje i czy mozna go naprawic, gdzie sie znajduj czujnik temperatury chłodzenia silnika (ECT), klimatyzacji bo bede go musial zapewne wymienic

Opublikowano

potencjometr okresla komputerowi klimy pozycje klapy i na tej podstawie steruje praca silniczka ktory nia steruje.

poz. 25 to polozenie silnika i potencjometru klapy nogi/odszran

a870153xu8.jpg

a870161qj1.jpg

Opublikowano

dzieki za schemaci a czy mozna jakos naprawic ten potencjometr i gdzie jest ten czujnik temperatury chłodzenia silnika (ECT), klimatyzacji

Opublikowano

niech sie ktos wypowie ze specow, wydaje mi sie ze chodzi o czujnik temp plynu chlodzacego silnika :mysli:

Opublikowano
Kody klimatronika:

51c - Temperatura chłodzenia silnika (ECT)

Tak to czujnik temperatury, problemy z temperaturą były szeroko opisywane w Działach o silnikach.