Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Stuki w lewym przednim kole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od kilku tygodni coś mi stuka w lewym kole ale tylko przy cofaniu i max skręcie w lewą stronę . myślałem że to przegub więc go wymieniłem ale dalej stuka (dźwięk identyczny jak od zużytego przegubu) wyczułem również niewielki luz na końcówce drążka i wymieniłem obie końcówki lecz stukanie nie ustało. pojechałem na stację diagnostyczną na szarpaki i gość powiedział że wszystko ok. wczoraj znów "macałem" końcówki drążków i na lewej stronie jak złapałem za drążek kierowniczy to czuć delikatny luz więc chyba drążki kierownicze do wymiany, ale czy od drążka może tak stukać? dodam że przy jeździe po nierównej drodze nic nie stuka

Opublikowano

dziwna sprawa, a sprężyna ?

Opublikowano

czesc , mialem podobna sytuacje i problem tkwil w magnownicy - najlepiej jak sobie podniesiesz samochod na lewarku i zlapiesz obiema rekami w 2 miejscach po przeciwnej stronie opony. Jak wyczujesz w pionie luz to masz luz przegubu , a jak w poziomie to masz luz na ukladzie kierowniczym tz.:magnownicy. Ja wymienilem magnownice ustawilem zbierznosc i wszystko jest wporzadku . mam nadzieje ze bedziesz mial tak samo : zycze milego dzionka