Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Kolor płynu do wspomagania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Poczytałem na forum o rodzajach płynów i mam problem

Przy dolewaniu płynu sprawdzałem jego kolor, wyszlo że żółty i taki dokupiłem (FEBI)

Teraz czytam i wychodzi że mineralny to zielony, jak to jest?

uzupełnij profil

Opublikowano

Mineralny-zielony

Syntetyczny -czerwony

Opublikowano

Nie zawsze . Ja mam czerwony Mobil - mineralny.

Opublikowano

A ja miałem na mysli płyny zalecane przez producenta lub Febi a te z tego co wiem to są takich kolorów jak wyżej napisałem ;)

http://www.allegro.pl/item298169840_plyn_do_wspomagania_febi_vw_skoda_seat.html

http://www.allegro.pl/item298352366_plyn_do_wspomagania_febi_audi_vw_seat_skoda.html

Opublikowano

gjwp jeżeli jeszcze nie dolałeś tego płynu co kupiłeś to podjeć do ASO i poproś o dolanie tyle ile ci brakuje zapłacisz za każdą wlaną 100ml płynu - będzie to zielony G 004 000 M2 1l kosztuje 40-42zl

Opublikowano
  • Autor

do aso to raczej nie da rady, za daleko

jutro bede wymienial na świeży

w mechanik sprawdzał w jakiejs tam knidze i mówił że żółty Febi jest okay

Opublikowano

ASO może być Skody Seata VW lub Audi jeden pies. A żółty FEBI jaki ma numer? Powienien być zielony!

Opublikowano
  • Autor

febi 08972

Opublikowano

No to dziwne bo powienien być FEBI 06161 odpowiednik G 004 000 M2

Polecam sprawdzić tutaj: http://www.febi.com/

PO pokeśleniu rodzaju i typu auta następny wybór to ostania pozycja z listy "części zgodne z DIN i inne"

Zdaje się że ten co ty podajesz nadaje się do aut Audi przed A4 czyli B4, B3 itp

Opublikowano
  • Autor

Taki miałem zalany

widać ktoś przede mną (jakiś szwajcar coś namieszał)

skoro i tak mam wymieniać to zamienię z powrotem na zielony, czyli febi 06161[br]Dopisany: 23 Styczeń 2008, 12:29 _________________________________________________Na wlewie mam napisane G 002 000 czyli odpowiednik febi 6162[br]Dopisany: 24 Styczeń 2008, 09:47 _________________________________________________Na wlewie mam napisane G 002 000 czyli odpowiednik febi 6162

O co ztym biega?

Opublikowano

Witam

Poczytałem na forum o rodzajach płynów i mam problem

Przy dolewaniu płynu sprawdzałem jego kolor, wyszlo że żółty i taki dokupiłem (FEBI)

Teraz czytam i wychodzi że mineralny to zielony, jak to jest?

mysle ze juz pora zamknac te wywody i zbedne pisanie na temat plynu.zalej zielonym mineralem i po sprawie.

ps.plynu nie miales żółtego jak twierdzisz tylko zielony czesto zmienia sie w żółto- podobny podczas pracy i tyle.

Opublikowano

A no widzisz Piotruś też nieświadomie wprowadzasz w błąd.

Jestem kategorycznym zwolenikiem stosowania w ukladzie wspomagania fabrycznego płynu - 15zł różnicy to nie majątek. Wszyscy w modelu B5 mają napisane na zborniczku G 002 000 TYLKO MINERALNY. Ale jak zapytasz w ASO o ten olej to powiedzą ci że już go nie produkują i zalecają wlewać G 004 000 M2 a ten jest odpowiednikiem FEBI 06161 i oba są syntetyczne.

Co do zmiany koloru oczywiście zgadzam się w 100%, tak jest że zielony staje się bursztynowy.

Opublikowano

ale Adam, to że sprzedają nowy syntetyczny, oznacz że nalezy go wlać do auta ? :mysli:

Opublikowano

No tak - tylko ja wcześniej miałem zalany syntetyk (nie Febi) i na maksymalnym skręcie kierownicy wyła pompa wspomagania. Teraz zalałem Febi mineralny i jest cichutko.

Opublikowano

Tak stosować G 004 000 M2.

ale gdzie tak jest napisane... Jakaś broszurka Audi, biletyn techniczny.

Opublikowano

Tak stosować G 004 000 M2.

ale gdzie tak jest napisane... Jakaś broszurka Audi, biletyn techniczny.

3 serwisy tak mówią tzn VW Skoda i Audi.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie,jestem tu nowy.Od niedawna posiadam sprowadzone audi a4 1.6 ADP (95) i mam chyba ten sam problem ,musze dolać płyn do wspomagania a gdy pytam w sklepach to odpowiadaja ze nie maja go do a4 z 95r.ale z tego co piszecie moge wnioskowac że płyn ktury jest u mnie w kolorze żółtym to tak naprawde jest o innym kolorze i że moge wlać febi 06161 zielony.mechanik powiedział mi abym wlał żółty ATF. ale raczej takiego nie ma w sklepach.czy mogli byście mi doradzić co dolać. Czy moze lepiej zlać stary a wlać jakiś inny.Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Czy moze lepiej zlać stary a wlać jakiś inny.Z góry dziękuje za pomoc.

Ja bym tak właśnie zrobił..., wymiana płynu to żadna filozofia i chyba lepiej to zrobić niz dolewać i mieszać.