Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A6 4B AYM] 2,5 TDI V6 butowanie od kiedy można

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rozumiem Cię :)

osobiście należę do tych zdecydowanie cierpliwych, aczkolwiek jeśli mi tiptronic na zimnym oleju przytrzyma do 3000 (a one tak mają no bo zimny olej w skrzyni też wpływa na działanie jej samej) to się tym nie przejmuję i spokojnie czekam aż wrzuci wyższy bieg choć nie towarzyszy temu noga w podłodze...

Swoją drogą to ciekawe czy statystycznie Niemicy jeżdżą z zachowaniem podstawowych zasad T/TDi czy mają to w d*pie?? Bo coś czuję, że to u nas (napewno na forum) większa światłość w tej materii panuje.. a może to tylko uprzedzenia narodowościowe mi się odzywają :decayed: - w końcu u nich turbina to rzecz powszechniejsza o co najmniej 5 lat ;):D

Opublikowano

haha. no gdzies juz pisalismy.... kupujemy nasze autka. piescimy je. boimy sie czy nie "za mocno" przkrecamy kluczyk jak go uruchamiamy. itd itp.

a poprzednio.... jakis helmut czy helga, startowali silnik i w rure. i blogoslawieni ci ktorzy przestrzegali wszystkich przegladow i wymian.

te samochody nie sa z porcelany. i tak naprawde mozna sie nie przejmowac. jednak ci ktorzy je kochaja staraja sie dbac o nie jak najbardziej sie da stad tego typu dywagcje.

ja uwazam tak: moje autko nie wiem jak ( wszystkie przeglady ostatni 2 m-ce przed sprzedaza) ktos eksploatowal, byl to jeden pan 53 lata/117ooo km, nie wiem czy pilnowal sie zasad naszych czy nie, ale u mnie bedzie mialo jak najlepiej, jak tylko moge mu zapewnic. za to gdy kupi go ktos bedzie mial je w stanie idealnym. pewnie zanim sie zgodze sprzedac konretnemu chetnemu pewnie go dobrze przeslucham...... czy np nie bedzie go butowal na zimnym silniku :D wtedy nie oddam :D

Opublikowano

Wroce jeszcze do kanalu 49 na klimatroniku (temp plynu?), jaka powinna byc optymalna temperatura? u mnie osiąga max 72 stopnie.

a jak jest na zegarach i Vag'u ?

Vag pokazał wczoraj to samo co zegary czyli temp ok 70 stopni..., walnięty termostat???

Ps. Wielkie dzieki dla Lukaszar za wczorajszą wieczorną diagnostyke :notworthy: