berciu Opublikowano 17 Stycznia 2008 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Mam taki problem z wisko - może ktoś już przetarł ścieżkę i coś podpowie: A4 `98 2.5 AFB TDI - wisko praktycznie cały czas chodzi mi na maksa (strasznie hałasuje i jest słabszy) czasami zdaży mu się puścić i wtedy wszystko ok, ale większość jazdy nawet na zimnym silniku wentylator chodzi na maksa termostat trzyma temp ok 92-93 st. przy ostrej jeżdzie dochodzi do 96 to chyba normalne, jeśli chodzi o wisko to już je wymieniłem i nic nie pomogło nie wiem za bardzo gdzie mam szukać przyczyny tego zachowania z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam
Pikuś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Na poczatek to nei ma czegos takiego jak silniczek wisko. Jest po prostu sprzegielko wiskotyczne i to od neigo zalezy predkosc obrotowa. Dziala na zasadzie zmian temp. jego otoczenia. Skoro wymieniales i nei pomoglo to moglo bys zle przechowywane i uleglo uszkodzeniu. Lub ktos przy nim grzebal juz. masz olejowe, czy na sprezynie??
Pikuś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Opublikowano 17 Stycznia 2008 wisko nie może leżeć, musi stać cały czas w pionie, Lub lezec ale odpowiednai strona do gory.
berciu Opublikowano 18 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2008 dzięki za informacje (przynajmniej nie będę już szukał innych zależności w działaniu Wiska) - czyli szukać tylko w ASO żeby było w miarę pewne - 700 pln, a już mnie kosztowało 500, z tego co widze z kosztów chyba będę jeździł na tym co mam - co do pytania to mam olejowe
Pikuś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Opublikowano 18 Stycznia 2008 berciu, ja do swojego zakupilem FEBI 300 zl czy cos takiego. Tansze sa firmy BEHR, czy jakos, ktora to kladzie je na pierwszy montaz. Poszukaj.
berciu Opublikowano 18 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2008 tylko do 2.5 jest inne wisko niż do 1.9 ja kupiłem sachs`a ale poszukam z tego FEBI dzięki za podpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi