Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJL]Black Arrow-Czas na Detailing :]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! :) Po długich poszukiwaniach chciałbym zaprezentować moją :audi: A4.Autko było sprowadzone z Szwecji. Silnik 1.8T AJL :kox: Autko jest z 1999r.Kupione zostało z klubu A4 od użytkownika mamci i ja będę dalej kontynuował auto na forum.Z modów, które były wykonane to grill w czarny mat i żółte halogeny.

Z wyposażenia:

-kodowanie skandynawskie (światła włączają się automatycznie po włączeniu zapłonu) :naughty:

-El. szyby x4

-Podgrzewane siedzenia

-Podgrzewane dysze spryskiwaczy

-Podgrzewane lusterka

-Spryskiwacze lamp

-pakiet oświetlenie

-pakiet komfort

-podłokietnik x2

-Pełny Fis

-klimatronik

-4 poduszki

-Tempomat

-Biksenony

-Felgi 17" BBS :naughty:

Chyba o niczym nie zapomniałem jeżeli coś sobie przypomnę to dopiszę.

Plany, które mam nadzieje powoli zrealizować:

-Kupić dobre radio-Alpine CDE-120RR

-Ksenony albo Biksenony-wykonane(Bixenon na soczewce z Audi A6 C6 4300k) :)

-el.szyby na tył-Zrobione

- Naprawa fisa (obecnie trochę gubi linie)

-Zawieszenie 1BE

-Delikatne przyciemnienie szyb na czarno

Potem się zobaczy na razie to najważniejsze rzeczy które chciałbym zrobić, chociaż zobaczę jak będzie z gotówką :)

Poniżej zamieszczam kilka fotek auta więc będzie co oglądać: :hi:

Zdj_cie0127.jpg

Zdj_cie0128.jpg

Zdj_cie0129.jpg

Zdj_cie0131.jpg

Zdj_cie0134.jpg

Zdj_cie0135.jpg

Zdj_cie0136.jpg

Zdj_cie0137.jpg

Zdj_cie0138.jpg

Zdj_cie0139.jpg

Zdj_cie0140.jpg

Zdj_cie0142.jpg

Zdj_cie0143.jpg

Zdj_cie0144.jpg

Zdj_cie0145.jpg

Opublikowano

:facepalm: blagam obniz ta furke, bo takiej kozy to ja dawwwwwno nie widzialem :gwizdanie:

ogolnie autko rewelka...ten silniczek zajebioza :naughty:

a do planow bym dodal jeszcze taki gadżet...kluczyk scyzor :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Jeżeli będzie przypływ gotówki to będzie zawieszenie 1BE czyli trochę pójdzie w dół :wink4:

Opublikowano

Szkoda kasy na 1BE dalej będzie koza moim zdaniem daj sportowe zawieszenie albo gwint wtedy będzie fajnie wyglądać.

Opublikowano

już raz autko miało taki zawias - prawda - wyglądało kozacko tylko co z tego jak nie było komfortu, a z auta ze 180KM zrobiło się właśnie takie 1.6 bo strach było depnąć, żeby miski i zderzaka nie zostawić. Dlatego kolega dobrze myśli z tym 1BE - w/g mnie to maks co może z tego być na polskich dziurach.

pozdrawiam

p.s zdjęcia na z zawiasem -60/-40

08052009180.th.jpg08052009181.th.jpg08052009179x.th.jpg

Opublikowano

zgodze sie z PUMA...lepszy efekt da gewinda na pokladzie :decayed: ,bo 1BE z tego co mnie pamiec nie myli...(bo nie bawilem sie tego typu zabawkami :tongue4: )...daje 2cm w dol :mysli: , wiec i tak to dalej bedzie kozowato wygladac :gwizdanie:

Opublikowano

Jak dasz dobre amory i springi to też nie musisz uważać wszędzie chodz mam tylko 1.6 to też powoli nie jezdze i niczego narazie nie urwałem.

Opublikowano

już raz autko miało taki zawias - prawda - wyglądało kozacko tylko co z tego jak nie było komfortu, a z auta ze 180KM zrobiło się właśnie takie 1.6 bo strach było depnąć, żeby miski i zderzaka nie zostawić. Dlatego kolega dobrze myśli z tym 1BE - w/g mnie to maks co może z tego być na polskich dziurach.

pozdrawiam

p.s zdjęcia na z zawiasem -60/-40

08052009180.th.jpg08052009181.th.jpg08052009179x.th.jpg

:blink: yyy...to ja myslalem ze mam -60 na przodzie, lecz ta fotka rozwiala moje watpliwosci, bo chyba poszlem troche po bandzie :decayed: (ale niech lepiej moja zona dalej mysli ze jest -60 :gwizdanie: )...z jakies -80 przod to ja mam napewno i tyl tez. A miski jeszcze nie stracilem, a moje drogi to maja wiele do zyczenia :gwizdanie:

...wiec ARQ, dawaj gewinde na poklad :)

Opublikowano

cóż, właściciel sam zadecyduje - ja odradzam, a wszystko zależy od stanu dróg w okolicy zamieszkania, a częste podróże do stolicy dały mi się we znaki. O ile w lato pół biedy o tyle w zimę miałem zderzak niżej niż pługopiaskarki łyżkę :)

grzesiek26sg - pod uwagę weź, że zdjęcie robione było na trawie/piachu

Opublikowano

cóż, właściciel sam zadecyduje - ja odradzam, a wszystko zależy od stanu dróg w okolicy zamieszkania, a częste podróże do stolicy dały mi się we znaki. O ile w lato pół biedy o tyle w zimę miałem zderzak niżej niż pługopiaskarki łyżkę :)

grzesiek26sg - pod uwagę weź, że zdjęcie robione było na trawie/piachu

no to swoja droga, ze na trawie :wink4: ja mam od blotnika do ziemi 61.5cm (moze powie mi ktos, ile to jest w dol od standardu :mysli: )

...łoojoj...to ja na zimie gewinde krece do gory, do mniej wiecej 1BA :gwizdanie: i problem znika, bo problemem jest brak pluga w okolicy :wallbash: a sam nie zamierzam odsniezac :polew:[br]Dopisany: 29 Maj 2011, 10:26_________________________________________________ale kolega arek i tak ma piekna audiczke nawet mimo tego, ze tak wysoko stoi :wink4:

Opublikowano

ale kolega arek i tak ma piekna audiczke nawet mimo tego, ze tak wysoko stoi :wink4:

do tego właśnie dążyłem :) brakowało mi jedynie ciemnych szyb, ale na to już nie starczyło mi zapału :) w końcu nowy właściciel też musi jakiś modów dokonać

Opublikowano
  • Autor

No fakt że z glebą lepiej wyglądała ale chodzi właśnie o drogi w moim mieście, które też pozostawiają wiele do życzenia :gwizdanie: Zobaczy się .... będzie gotówka to będę myślał o glebie :wink4:[br]Dopisany: 29 Maj 2011, 12:10_________________________________________________Zawieszenie na razie odkładam na później :gwizdanie: Póki co zakupione Radio Alpine CDE-120RR :)

Zdj_cie0147.jpg

Opublikowano

mam ten sam silnik rok 98. i fabryczny zawias 1BE i na nasze Polskie drogi mi styka :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Ja też myślę że nie ma co zbytnio szaleć bo odrobinę komfortu w autku też się należy :) 1BE będzie dla mnie wystarczające i cieszę się że chociaż jedna osoba uważa że 1BE wystarcza na polskie drogi.Gdybym miał drugie auto powiedzmy takie tylko na niedzielne "przejażdżki do kościoła" to wtedy założyłbym zawias nawet -90/-80 ale ja użytkuję auto codziennie więc przesadzać też nie chcę.

Tak przy okazji do grzesiek26sg 2-3 razy do roku bywam w Żorach więc kiedyś możemy się ustawić na jakąś małą sesję bo widzę że z Żor jesteś :good:

Opublikowano

Fajna gablota, kolorek co prawda ciężki w utrzymaniu za to po polerce bogato!! co do zawiasu, to 1BE faktycznie jest kompromisem pomiędzy sprawnym poruszaniem się a wyglądem, fakt nie każde drogi znamy...Fajny wypas na pokładzie, sporo modów odpada :tongue4:Powodzenia w grzebaniu :good:

Opublikowano

wg.mnie rowniez 1BE jest ok.Dobry kompromis.

Opublikowano
  • Autor

markus85 dzięki :wink4: Poza tym obecne zawieszenie jest ok i mi się podoba wygląd auta więc na razie nie będę robił niepotrzebnych wydatków. Na pierwszy ogień idzie podłączenie radia i przyciemniane szybki. Tak przy okazji moglibyście polecić kogoś z Warszawy lub okolic Warszawy kto ładnie,fachowo i tanio przyciemniłby te szybki? :)

Opublikowano

Tak przy okazji do grzesiek26sg 2-3 razy do roku bywam w Żorach więc kiedyś możemy się ustawić na jakąś małą sesję bo widzę że z Żor jesteś :good:

o z mila checia :decayed: jak bedziesz juz tak blisko to pisz na PW :naughty: ,bo nawet jestem wstanie wziasc wolne :)

Opublikowano
  • Autor

Heh jaki zapał :wink4: muszę niestety go ostudzić bo w Żorach pewnie będę na Boże Narodzenie

Opublikowano

wporzo... :wink4: