koleś1 Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 (edytowane) Próbowałem jakiś czas temu z takim kartonikiem i nie wyszło mi za dobrze. Teraz znów nadarzyła się okazja do sprawdzenia moich umiejętności. Postanowiłem jednak zrobić cos innego. na podstawie oryginalnej obudowy pod tempomat zrobiłem szablon z aluminiowej blachy. W górnej części wsuwam go w szczeliny, w które wchodzą mnaetki. Dzieki temu szablon mi się nie przesunie. Wiekszość zbędnego plastiku wyciąłem szczypcami i nożykiem do tapet. Zostawiłem około 2 mm naddatku i resztę wykończyłem dremelem. Tak mi wyszło: A tu szablon: Jakby ktoś potrzebował wyciąć na Śląsku to zapraszam do mnie. Edytowane 25 Listopada 2015 przez koleś1
mikeforce84 Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Próbowałem jakiś czas temu z takim kartonikiem i nie wyszło mi za dobrze. Teraz znów nadarzyła się okazja do sprawdzenia moich umiejętności. Postanowiłem jednak zrobić cos innego. na podstawie oryginalnej obudowy pod tempomat zrobiłem szablon z aluminiowej blachy. W górnej części wsuwam go w szczeliny, w które wchodzą mnaetki. Dzieki temu szablon mi się nie przesunie. Wiekszość zbędnego plastiku wyciąłem szczypcami i nożykiem do tapet. Zostawiłem około 2 mm naddatku i resztę wykończyłem dremelem. Tak mi wyszło: A tu szablon: Jakby ktoś potrzebował wyciąć na Śląsku to zapraszam do mnie. Dobry pomysł, a jeszcze lepszy jakbyś wykonał taki szablon i wysłał na mój adres ze wszystkimi kosztami
koleś1 Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Dobry pomysł, a jeszcze lepszy jakbyś wykonał taki szablon i wysłał na mój adres ze wszystkimi kosztami Napisz adres. Zrobiłem takie dwa
mikeforce84 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Dostałem szablon od kolegi koleś1 i udało się doskonale wyciąć otwór. Więc jak ktoś potrzebuje niech na pw podaje adres to wyślę.
xsebo1 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Dobra robota koleś1 jak nie zmienię auta to tempomat zagości u mnie i odezwę się
koleś1 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Super. Szablon więc będzie przechodni. Chętni niech piszą do ostaniej osoby, która go ma.
uniqque Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 odświeżę trochę temat. Czy mógłby ktoś krok po kroku napisać co jest potrzebne i co zrobić żeby założyć tempomat do 1,9 TDI? Powiedzmy, że z manetką i obudową sobie poradzę, ale co dalej? jakieś kable, czjniki? jak zaprogramować go?
Fish3r Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Przede wszystkim sprawdź czy moduł kierownicy obsługuje tempomat. Jeśli tak to montujesz manetkę i zostaje kodowanie. https://a4-klub.pl/index.php?/topic/14538-wymiana-modulu-kierownicy-pod-tempomat-kierownice-multifunkcyjna/
ShatyMK Opublikowano 22 Października 2018 Opublikowano 22 Października 2018 Wyszło pięknie, chociaż robiłem na czuja boshem teraz tylko kodowanie zosało, niestety coś mi przewód niedomaga, nie mogę wbić się do Stearing Wheel
Rekomendowane odpowiedzi