Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przeróbka obudowy kierownicy pod tempomat (fotostory)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Próbowałem jakiś czas temu z takim kartonikiem i nie wyszło mi za dobrze.

Teraz znów nadarzyła się okazja do sprawdzenia moich umiejętności. Postanowiłem jednak zrobić cos innego. na podstawie oryginalnej obudowy pod tempomat zrobiłem szablon z aluminiowej blachy. W górnej części wsuwam go w szczeliny, w które wchodzą mnaetki. Dzieki temu szablon mi się nie przesunie.

Wiekszość zbędnego plastiku wyciąłem szczypcami i nożykiem do tapet. Zostawiłem około 2 mm naddatku i resztę wykończyłem dremelem.

Tak mi wyszło:

74d9daf36813.jpg

A tu szablon:

efa6ab78c333.jpg

Jakby ktoś potrzebował wyciąć na Śląsku to zapraszam do mnie.

Edytowane przez koleś1

Opublikowano

Próbowałem jakiś czas temu z takim kartonikiem i nie wyszło mi za dobrze.

Teraz znów nadarzyła się okazja do sprawdzenia moich umiejętności. Postanowiłem jednak zrobić cos innego. na podstawie oryginalnej obudowy pod tempomat zrobiłem szablon z aluminiowej blachy. W górnej części wsuwam go w szczeliny, w które wchodzą mnaetki. Dzieki temu szablon mi się nie przesunie.

Wiekszość zbędnego plastiku wyciąłem szczypcami i nożykiem do tapet. Zostawiłem około 2 mm naddatku i resztę wykończyłem dremelem.

Tak mi wyszło:

74d9daf36813.jpg

A tu szablon:

efa6ab78c333.jpg

Jakby ktoś potrzebował wyciąć na Śląsku to zapraszam do mnie.

Dobry pomysł, a jeszcze lepszy jakbyś wykonał taki szablon i wysłał na mój adres ze wszystkimi kosztami :P

Opublikowano

Dobry pomysł, a jeszcze lepszy jakbyś wykonał taki szablon i wysłał na mój adres ze wszystkimi kosztami :P

Napisz adres. Zrobiłem takie dwa :D

Opublikowano

Dostałem szablon od kolegi koleś1 i udało się doskonale wyciąć otwór. Więc jak ktoś potrzebuje niech na pw podaje adres to wyślę.

Opublikowano

Dobra robota koleś1 :) jak nie zmienię auta to tempomat zagości u mnie i odezwę się

Opublikowano

Super. Szablon więc będzie przechodni. Chętni niech piszą do ostaniej osoby, która go ma.

• 1 rok później...
Opublikowano

odświeżę trochę temat.

Czy mógłby ktoś krok po kroku napisać co jest potrzebne i co zrobić żeby założyć tempomat do 1,9 TDI?

Powiedzmy, że z manetką i obudową sobie poradzę, ale co dalej? jakieś kable, czjniki? jak zaprogramować go?

Opublikowano

Przede wszystkim sprawdź czy moduł kierownicy obsługuje tempomat. Jeśli tak to montujesz manetkę i zostaje kodowanie.

https://a4-klub.pl/index.php?/topic/14538-wymiana-modulu-kierownicy-pod-tempomat-kierownice-multifunkcyjna/

• 1 rok później...
Opublikowano

Wyszło pięknie, chociaż robiłem na czuja boshem ;) teraz tylko kodowanie zosało, niestety coś mi przewód niedomaga, nie mogę wbić się do Stearing WheelCj8zV9UczH54HWudySuZ8fSDN6sJKFEAzH4yLpgI