a4avant Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 Witam, Czchiałem sie dowiedziec czy da sie jakos podlaczyc swiatla przeciwmgielne zeby swiecily tak jak swieca swiatla do jazdy dziennej w nowej Octavii? Najchetniej żeby zapalaly sie tylko przeciwmgielne przednie, bez zadnych postojowek i gasly w momencie wlaczenia swiatel mijania. Jesli ktos mialby pomysl albo znal miejsce gdzie mozna takie cos zrobic to bede wdzieczy za pomoc. Juz raz wymienialem palniki ksenonowe i przetwornice i wolalbym w ciagu dnia nie jezdzic na ksenonach bez potrzeby.
dio Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 To sobie poczytaj: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=174465.0
a4avant Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Opublikowano 30 Maja 2011 Ale ten modul SD-2 podobno sie bardzo przepala.
nobile Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 Nie możesz używać przeciwmgielnych do jazdy dziennej. Równie dobrze możesz jeździć bez świateł mandat będzie mniejszy. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=200573.msg2365800#msg2365800
a4avant Opublikowano 31 Maja 2011 Autor Opublikowano 31 Maja 2011 Pytanie było nie czy można z tym jeździć tylko czy da się tak zrobić. Z tym urządzeniem SD-2 według przepisów też nie można jeździć, bo też jest bez homologacji.
Marcino87 Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 w Polsce mało który policjant ogarnia w co jakie auto jest wyposażone więc nie ma co się zastanawiać. Ja przy kontroli nie miałem żadnych problemów. A jak chcesz na halogenach mieć to i ten moduł można podłączyć pod halogeny zamiast światła drogowe
davidoff82 Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 Witam, Czchiałem sie dowiedziec czy da sie jakos podlaczyc swiatla przeciwmgielne zeby swiecily tak jak swieca swiatla do jazdy dziennej w nowej Octavii? Najchetniej żeby zapalaly sie tylko przeciwmgielne przednie, bez zadnych postojowek i gasly w momencie wlaczenia swiatel mijania. Jesli ktos mialby pomysl albo znal miejsce gdzie mozna takie cos zrobic to bede wdzieczy za pomoc. Juz raz wymienialem palniki ksenonowe i przetwornice i wolalbym w ciagu dnia nie jezdzic na ksenonach bez potrzeby. Całe to SD-2 koledze chyba nie jest do niczego potrzebne. Trzeba zastosować taki prosty moduł http://allegro.pl/automatyczny-wlacznik-modul-swiatel-dziennych-i1621544913.html i podłączyć halogeny bezpośrednio pod aku na przekaźniku tak aby załączały się niezależnie od mijania/pozycyjnych.... Po co obniżać moc przeciwmgielnych stosując SD-2? Pytanie jak ten moduł zachowywać się będzie z H11? Może zwróćcie się do producenta bo one już różne figle płatały, troche opowieści na forum jest. Ja sam nie wiem czy brac ten moduł niby spoko ale jakoś brak odwagi żeby mu zaufać...
wiesiek3d Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Z tym urządzeniem SD-2 według przepisów też nie można jeździć, bo też jest bez homologacji. Moduł nie musi mieć homologacji tylko reflektory do których jest podłaczony maja mieć homologację DRL.
Rekomendowane odpowiedzi