Nomaiks Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 Witam, mam taki problem, jak każdego dnia wracałem dziś z zakupów oczywiscie na klimie bo goraco i jakiś syk w prawym przednim kole ... zaniepokoiłem się, myślalem spoczatku ze opona zdjęłem i tak jakby z kimy nawalalo syczenie . Po odczekaniu syczenie przestało i brak chlodzenia w klimie ?>? Jeszcze dodam ze klima się zalacza na klimatronicu ale nie chłodzi ? Co to moze być ? Cos poważnego ? Wasze sufestie ?
rem3dy Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 Jak nie chlodzi to gaz spierni..l w kosmos. Pewnie jakas nieszczelnosc powstala. Nie wlaczaj klimy i jedz do goscia od klimy. Tylko do takiego, ktory specjalizuje sie w klimach a nie do napelniacza, bo taki ci nie pomoze. Tacy tylko napelniaja ubytki i ozonuja a sprawdzanie szczelnosci i szukanie nieszczelnosci to temat nie dla nich - szkoda kasy.
handzland Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 Cięzko coś powiedzieć na moje oko masz jakieś rozszczelnienie w układzie chłodzenia opcji jest wiele szukaj sam, zacznij od rurek i łączeń lub jedź na dobrego serwisu
Lulek Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 Jak przy prawym kole To być może jeden z dwóch przewodów które idą od sprężarki do osuszacza i kondensatora, częsta przyczyna
Nomaiks Opublikowano 31 Maja 2011 Autor Opublikowano 31 Maja 2011 byłem dziś w serwisie klimy (zbytnio nie mają czasu, zarobieni) ale na szybko stwierdzili że to może być na 100% jeden z dwóch przewodów właśnie tak jak mówił splawik90 , kompresor-chłodnica albo kompresor-osuszacz.
Lulek Opublikowano 31 Maja 2011 Opublikowano 31 Maja 2011 Hee, miałem ten sam problem:) ale w tym tygodniu dojdą przewody, włoże nowy osuszacz i dysze i bedzie gitara. Dość długo szukałem tych przewodów w dobrej cenie..
Rekomendowane odpowiedzi