lipiec1410 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Opublikowano 19 Stycznia 2008 witam po załączeniu klimatyzacji słychać pisk z pod maski niuńci, po kilkuu chwilach ustępuje co może być tego przyczyna
Wihajster Opublikowano 19 Stycznia 2008 Opublikowano 19 Stycznia 2008 otwórz maske i zobacz nikt tu nie jest jasnowidzem pewnie wentylator popiskuje lub łozysko
lipiec1410 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2008 dzisiaj popatrzyłem pod maskę, stojąc przodem do silnika po załączeniu klimatyzacji mały wentylator po lewej stronie na chwilę wydaje z siebie piski - czy to wam coś mówi?
lukasssw Opublikowano 22 Stycznia 2008 Opublikowano 22 Stycznia 2008 czyli sam sobie odpowiedziałeś, ten mały wentylator działa zawsze gdy załączysz klimatyzację ale pisków podczas normalnej pracy wydawać nie powinien jedynie powinien być słyszalny szum powietrza
nec_ Opublikowano 3 Lutego 2008 Opublikowano 3 Lutego 2008 ja chcialem sie podlaczyc do tego tematu.. ja tez mam dziwny dzwiek przy wlaczeniu klimy z tym ze to jest tak jesli temp na zewnatrz jest nizsza niz 2 stopnie jest ok..jezeli jest powyzej 2 stopni wyje ten duzy wentylator ktory jest zaraz przy grillu. Sadzac po glosach ktore z niego wychodza jest pewnie zatarty i nadaje sie do wymiany z tym ze nie bardzo wiem jak sprawdzic jaki model jego jest. Widzialem na allegro jakis typ valeo itd..czy ktos jest w stanie pomoc? ah no i wytlumaczcie mi jak to jest ze ponizej 2 stopni nic nie slychac zeby byl zatarty..
Rekomendowane odpowiedzi