Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Sposoby na pozbycie się brzydkiego zapachu w aucie (papierosów)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A próbowaliście takich preparatów w sprayu które nie maskują tylko likwidują przykry zapach, ambi pur lub sonax mają coś takiego w swojej ofercie. Jak kupiłem autko to poprzedni właściciel jeździł z psem który chyba nie był nauczony higieny i zostawiał często co nieco po sobie, w wyniku czego w aucie pachniało jak w jednej wielkiej kuwecie :kwasny: Wyprałem całe wnętrze 2 razy i niewiele to pomogło, auto postało trochę na słońcu i znów zaczęło w nim śmierdzieć :wallbash: Ja osobiście wybrałem preparat ambi pur kupiłem 2 opakowania i spryskałem samochod gdzie tylko się dało, i naprawdę efekt mnie mile zaskoczył 2 miesiące i w autku nadal utrzymuję się miły i przyjemny zapach ani śladu po zwierzaku :)

Opublikowano

Pranie wnętrza ale tylko dobrym środkiem i profesjonalnym sprzętem co pierze i od raz wsysa brudną wodę z fotela.

Piankami nie dasz rady bo to tylko powierzchownie, do tego wchodzi w fotel i długo schnie powodując większą wilgoć.

Ciekawe pomysły z cytryną i kawą czy kadzidełkiem, zawsze mozna spróbować raczej sie nie obejdzie.

Zresztą pranie polecam każdemu raz w roku. Ja mam szyberdach i mimo wszystko sporo sie kurzy.

Wiecie jakie syf leci z foteli :D woda jest czarna.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

na brzydki zapach we wnętrzu skuteczna jest soda oczyszczona, nasypana do dużego płaskiego pojemnika - na kilka dni.

To samo można zastosować w lodówce.

Sprawdzony i skuteczny sposób - bez ściemy.

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

kupiełm peugeota partnera do firmy po budowlańcach. w środku to nie był zapach papierosów ale popielniczki fotele nie niebieskie ale czarne, wzoru materiału nie było widać, totalna masakra. oddałem auto do myjni na cały dzień. 200pln i jest nówka. środek cały, szyby z naklejek, silnik, podwozie. po 3 miesiącach jest dalej jak nówka. polecam

Opublikowano

Osobiście pozbywałem się zapachu najpierw myjąc, a następnie kilkakrotnie ozonując (prywatny ozonator, mocniejszy niż te w zakładach). Zapach papierosów zniknął po paru takich ozonowaniach ;)

Opublikowano

Na przyszłość, sprawdzone, potwierdzone. Jak macie jakiś brzydki zapach, to kupujecie ocet, nalewacie do paru miseczek i rozstawiacie po samochodzie. Zamykanie okna, drzwi i zostawiacie na jakiś czas. Następnie, wyciągacie cały ocet, bierzecie parę zwykłych zapałek i odpalacie wewnątrz. Siarka spowoduje że zniszczy nam zapach octu i w samochód już nie będzie niczym śmierdział :wink: