Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Porada jakie oznaczenie silnika BRE czy BRD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam was koledzy niestety zjumali mi auto a mianowicie audi a 4 b7 1.9 tdi 116 km i teraz jestem na zakupie tej samej marki i modelu tylko z silnikiem 2.0 i tu moje pytanko jakie oznaczenie wybrac bre 140 kony lub brd 170km biore tylko auto pod uwage roczniki 2006 i 2007 lub z innym oznaczeniem silnika? prosze o porade choc 170 km jest mniej i ciezko trafic na fajna wersje

Opublikowano

bierz BRD-ema :decayed: :decayed:

Opublikowano
  • Autor

a to sprawdzone silniki? tylko ich malo jest tych brd a z 140 km jaki silnik ?

Opublikowano

chyba raczej BRD

Opublikowano

BRE ostatnia 140tka w PD, udana konstrukcja, miałem taki motor, od nowości 155 tkm przez 2 lata + wirus i żadnych ale to żadnych problemów, BRD za to miały full problemów, wystarczy poszukać na forum

Opublikowano

To raczej 140km bylo bardziej awaryjne niz 170km??

Opublikowano

wcześniejsze 140 były awaryjne a 170 tez nie były bez wad, na temat tych silników jest bardzo dużo publikacji więc radzę poczytać i się nie zniechęcać anie do jednego ani do drugiego, ja napisałem o BRE bo taki miałem u siebie jako ostatnią wersję 140 PD czyli dopracowaną[br]Dopisany: 03 Czerwiec 2011, 00:25_________________________________________________jak się ktoś upiera na quattro to niech bierze BRD (z tego co wiem BRD było w większości z q) jak nie to BRE po programie lepiej śmiga niż seryjne BRD

Opublikowano
  • Autor

nie mi nie zalerzy na qattro to tak jak mowicie lepiej wziasc BRE a te 170 km jakie mialy wady?

Opublikowano

wpisz w wyszukiwarkę na forum takie coś: [bRD] i zaznacz dział silniki diesla

pokażą Ci się wątki na temat BRD, tak samo możesz zrobić z każdym innym motorem

Opublikowano
  • Autor

czytalem tam i sa jedni co narzekaja a sa jedni co chwala a wedlug was jaki silnik z oznaczeniem wybrac? co byscie polecili?

Opublikowano

ja się już wypowiedziałem w temacie

Opublikowano

Mam BRE z 2006 i tylko 112 tysi przejechane i jak na razie spoko (odpukać) choć na forum wieje grozą. Przy 120 tysi zrobię rozrząd i każę sprawdzić imbus i dalej będę się kulał. Tyle ode mnie, bez lukru, tylko spis z natury.

Opublikowano

ja bym zrobił identycznie jak teraz zrobiłem czyli jeżeli 2.0 to bym kupił BPW a dlaczego, już mówię:

silnik bardzo podobny do 1.9TDI BKE/BRB bo jest 8V ale różni się pompą oleju i tym, że ma DPF chociaż BRB tez już niektóre miały

głowica taka sama jak w 1.9 (identyko numery) szklanki, itd też to samo więc generalnie góra tania w porównaniu do 16V bo koszt szklanek do 16V to wydatek ponad 2k PLN

pompowtryski są BOSCHA (konstrukcja taka sama jak w AWX/AVF itd) - i najważniejsze NIE PADAJĄ TAK JAK SIEMENSY W BRD :cool1:

więc przy zmianie rozrządu założę sobie pompę oleju od 1.9 i będę śmigał bez najmniejszego stresu :wink4:

Opublikowano

na Twoim miejscu celowałbym w BPW jak doradza Antonio lub ewentualnie BRE taki jak miał Vario ... znałem bardzo dobrze autko Vario przed kradzieżą i spisywał mu się rewelacyjnie ....

Opublikowano

jeszcze do wczoraj chciałem sprzedać auto i podesłałem link klaudikowi ale nawet nie odpisał jednego zdania :cool1:

teraz pewnie szuka BPW na allegro :polew:

ja niestety już nie sprzedaję :wink4:

Opublikowano

w profilu ma wpisany BRB 1.9 .... może taki właśnie nabył a swoją drogą to dziwna sprawa bo wolałbym kupić od zaufanego klubowicza ...

Opublikowano

BRB ma w profilu cały czas

chciałem sprzedać bo chciałem zainwestować trochę wziętej kwoty ale odpuściłem, odłożyłem plan na przyszły rok :wink4:

Opublikowano
  • Autor

koledzy caly czas mam w profilu 1.9 bo mi skradli 2 miesiace temu wozek i niechce w sedanie tylko w kombi to jak panowie bre jednak?

Opublikowano

przecież zdecydować musisz sam, chłopie.... :cool:

Opublikowano
  • Autor

to ja wiem kolego antonino tylko pytana was jak uzytkownicy tych maszyn co i jak