wojtekce Opublikowano 3 Czerwca 2011 Opublikowano 3 Czerwca 2011 pacjent to B6 akurat nie miałem aparatu więc strzeliłem fotki komórkąpotrzebujemy : zestaw narzędzi , wiertarka , wiertła , kalamidka 2szt , gwintownik , smarownicazaczynamy od demontażu mechanizmu wycieraczek , rozbieramy i czyścimy mechanizm tak jak ktoś już to opisał w dziale warsztat ( nie ma sensu opisywać na nowo)wiertamy otwór pod gwintowanie w zależności jaki rozmiar gwintu na kalamidce wkręcamy kalamidkę ja dodatkowo użyłem kleju do gwintów (nie jest to konieczne) smarujemy smarownicą i powtarzamy dokładnie to samo po drugiej stroniei oto mamy efekt końcowymontujemy w odwrotnej kolejności :oklaski: od czasu do czasu demontujemy podszybie i smarujemymechanizm z którym już nigdy więcej nie będziemy mieli problemów jak ktoś ma jakieś pytania to śmiało pisać na PW
zdzis Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 w B5 Też zastosowałem podobne rozwiązanie. W sumie rok temu. Warto o tym pomyśleć zanim się wycieraczki zatrą.
olek_BB Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 świetny pomysł właśnie męczy mnie ten problem, bo wycieraczki znacznie zwolniły spróbuję to u siebie zastosować
lc Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 Pomysł bdb ale pozostaje kwestia wycierającego się oringu przez który (wg mnie) dochodzi do zatarcia ponieważ dostaje się syf. Nie wiem jak u was, ale u mnie oringi były bardzo wymęczone
domjenick Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 ... i tak będzie to raz na ileś tam m-cy -skoro fabryczny smar wytrzymał 10 lat-to ten nowy,na pewno też tyle będzie-więc mod jednorazowy,bo wątpię,że duża cześć forumowiczów,będzie trzymać auta kolejne 10 lat ale pomysł 1-wsza klasa
Rekomendowane odpowiedzi