karol2984 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Witam, co to jest i czy z tego miejsca może wywalać olej, jest to za silnikiem obok czujnika temperatury
Tomek Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 leci kapą zaworową lub pod napinaczem łańcuszka rozrządu
karol2984 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2011 ciągle ubywa mi oleju powoli ale jednak i myślę że to tędy, a jak to dokładniej sprawdzić i naprawić? Wygląda jakby zza tego plastikowego kolanka leciało, może z tamtędy cieć?
WIŚNIA Opublikowano 5 Czerwca 2011 Opublikowano 5 Czerwca 2011 tak ,może ale z tego co się oriętuje to tylko płyn z chłodnicy,zrób foto od strony przegrody a nie z góry
grzes1150 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 leci kapą zaworową lub pod napinaczem łańcuszka rozrządu Radził bym wymienić to i to bo uszczelki pod pokrywe kosztują blisko 100zł. a pod nastawnik 30zł. No chyba że to płyn ucieka to kruciec do wymiany.
karol2984 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2011 przeczyściłem trochę wczoraj to miejsce potem zobaczę czy nowego oleju nie ma, uszczelka pod pokrywą jesienią była wymieniana zrobiłem nowe fotki telefonem: [br]Dopisany: 06 Czerwiec 2011, 10:42_________________________________________________zrobiłem jeszcze fotke od spodu słaba jakość ale może coś widac, cieknie jak by z czujnika oleju ale był wymieniany jakis czas temu,albo z tego połączenia zaznaczonego w kółku
grzes1150 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Umyj dokładnie silnik i wtedy zaglądaj skąd cieknie bo teraz masz tak silnik uwalony że i tak nic nie widać
Rekomendowane odpowiedzi