dexem Opublikowano 5 Czerwca 2011 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Witam szanownych kolegów , kupiłem sobie kabelek na allegro bardzo atrakcyjna cena kabel to clon vcds 10.6 łączy sie z moim autem (audi a4 b7) tyle że kabel nie działa w interfejsie CAN , gdy testuje kabel w opcjach wykrywa CAN lecz gdy przechodzę na auto skan i naciskam gateway instalation list pokazuje się coś takiego jak na zdjeciu Więc jaka tego jest przyczyna uwalony kabel ? to już drugi z allegro pierwszy był can comander kupiłem i na drugi dzień sprzedałem teraz ten i też z nim problemy Przy wyborze SelectModuleControl->19 CAN Gateway wyskakuje również informacja że function is not suported by the gate way Proszę o pomoc
Panton Opublikowano 5 Czerwca 2011 Opublikowano 5 Czerwca 2011 1. Clone jest zawsze clonem i są z nim problemy... jeden jest lepiej zrobiony, drugi gorzej ale zawsze coś jest.... - przy ori tych wszystkich problemów nie ma. 2. Dobrze jeżeli już się coś robi - wiedzieć co się robi.
kable Opublikowano 5 Czerwca 2011 Opublikowano 5 Czerwca 2011 a tam z listy nie możesz wybrać autoscan?
dexem Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2011 a tam z listy nie możesz wybrać autoscan? można ale wyskakuje taka sama informacja jak powyżej, może to nie wina kabla teraz tak myślę że b7 nie ma wszystkich podzespołów na interfejsie CAN i dlatego nie działa gateway instalation list , już nie wiem co mam o tym myśleć najlepiej niech się wypowie ktoś kto ma clona vcds 10.6 i audi b7 wtedy już będzie jaśniej Dodam jeszcze że, Z innymi podzespołami z interfejsem CAN program się łączy tylko nie działa autoscanowanie gateway instalation list
Panton Opublikowano 5 Czerwca 2011 Opublikowano 5 Czerwca 2011 widzę, że niewiele zrozumiałeś więc napiszę wprost - Audi A4 B7 posiada CAN-Gateway, że szukasz tego? podpowiem Ci - Audi B6/B7 nie posiada CAN-Gateway to co chcesz od VCDSa....?
dexem Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2011 widzę, że niewiele zrozumiałeś więc napiszę wprost - Audi A4 B7 posiada CAN-Gateway, że szukasz tego? podpowiem Ci - Audi B6/B7 nie posiada CAN-Gateway to co chcesz od VCDSa....? tego to ja nie wiem czy posiada czy nie (dopiero zaczynam przygode z vag) prosiłem o pomoc wiec wszystko jasne dzięki temat uważam za zamknięty
Panton Opublikowano 5 Czerwca 2011 Opublikowano 5 Czerwca 2011 napisz co chciałeś zrobić/osiągnąć.... podpowiemy
mich65 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgodnie z ROSS TECH audi b7 nie ma Can Gateway http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/applications/a4s4.html
dexem Opublikowano 7 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgodnie z ROSS TECH audi b7 nie ma Can Gateway http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/applications/a4s4.html Dzięki i o taka odpowiedź mi chodziło
Rekomendowane odpowiedzi