Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głośniki 16cm w przednich drzwiach Audi A4 B5 bez przeróbek tapicerki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A nie lepiej zostawic ten plastik bo w sumie bedzie sie bardziej stabilniej mata trzymac, ale z drugiej strony moze wchodzic w rezonans i drgac :/ sam nie wiem, a co do gabiki to widzialem ze większosc ja obklejała...

A jeszcze jedno gdzie najlepiej i najwygodniej zwrotnicce zamontowac, w prawym gornym rogu?

Opublikowano

A jeszcze jedno gdzie najlepiej i najwygodniej zwrotnicce zamontowac, w prawym gornym rogu?

Zależy jak duże są same zwrotnice i jak duży masz stelaż dla nich :wink4: zasada jest jedna, ma siedzieć sztywno :cool1:

Ja montowałem tak samo jak w pierwszym poście :cool1:

Opublikowano

witam niedawno również wymieniałem głośniki, o głębokości 80mm niestety nie udało mi sie upchać więc je sprzedałem i kupiłem głośniki hertza DCX 130 który ma grubośc bodajże 56mm no i wszystko ładnie gra :)

Opublikowano

jeden post wyżej kolega piszę że o głębokości 80mm nie dało mu się uphać a te BM własnie mają taką głebokość montażu, :thumbdown:

Opublikowano

to już się nawet za to nie zabieram ;) dzięki za odp i sorra za niedopatrzenie O,o

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Możecie pomoc

czarny kabel = "-"

czarny z zielonym = "+"

??

Kable od radia

Opublikowano

ale o co ci konkretnie chodzi z tymi kablami??

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze podłączyłem pod zwrotnice. Najprawdopodobniej źle ;] Jak już wszystko poskładałem i zaniosłem graty do domu to zobaczyłem po oryginalnym podłączeniu na głośniku jest inaczej dlatego pytam.

Opublikowano
napewno nie pasują, do b5 musisz wyrezac sam i nie pytaj nikogo o wymiary co i jak bo nie dostaniesz konkretnej odp,musisz rezac sam metodą prob i bledow ja zeby wyrezac panel pod 16cm glosniki wycinalem go chyba z piec razy aby z niczym nie kolidowal, i pamietaj jak zamontujesz glosnik sprawdz czy szyba sie do konca opuszcza bo chyba z tym mialem najwiekszy problem.

Właśnie że dostaniesz konkretną podpowiedź a nawet konkretne szablony.

Poniżej link do mojego wątku w którym wszystko jest czarno na białym.

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t81221.0.html;highlight=car+audio

Pzdr

Opublikowano
napewno nie pasują, do b5 musisz wyrezac sam i nie pytaj nikogo o wymiary co i jak bo nie dostaniesz konkretnej odp,musisz rezac sam metodą prob i bledow ja zeby wyrezac panel pod 16cm glosniki wycinalem go chyba z piec razy aby z niczym nie kolidowal, i pamietaj jak zamontujesz glosnik sprawdz czy szyba sie do konca opuszcza bo chyba z tym mialem najwiekszy problem.

Właśnie że dostaniesz konkretną podpowiedź a nawet konkretne szablony.

Poniżej link do mojego wątku w którym wszystko jest czarno na białym.

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t81221.0.html;highlight=car+audio

Pzdr

Hehe to ja właśnie chciałem od Ciebie te szablony :> :tongue4: Bardzo mi to pomogło. Małe poprawki i pasowało.Lewa strona zrobiona. gra piknie :> Tylko jeszcze jakby ktos napisal o tych kabelkach od radia który + a który -

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, dzis zaczalem wygluszac drzwi i zrobilem panele taki jak w temacie, wszystko podlaczylem, uchwyt ulamałem isprubowalem zabozyc boczek ale bez skutku :( macie moze jeszcze jakies rady co mozna wyciac albo dociac zeby jakos ten boczek zalozyc??? Bardzo prosze o akies wskazówki bo troszeczke sie zdenerwowalem jak przez 2 dni nawet 1 drzwi nie skonnczylem przez ten boczek :(

Zdiecia pogladowe:

img2238a.jpg

img2240a.jpg

Opublikowano

A z czym masz problem? Nie możesz pewnie docisnąć go do końca?? Jeśli tak to musi go w którymś miejscu trzymać. Dokładnie przyjrzyj się drzwiom i boczkowi może znajdziesz miejsce w którym miejscu go trzyma.

Na zdjęciu widać jakby dorobiony panel go blokował.

Opublikowano

No tez mi sie wydaje ze panel troszeczke go trzyma, bede musial go jakos zeszlifowac/przyciac na drzwiach tylko jeszcze zabardzo nie wiem jak ale bede musial cos wymyslec, poucinam jeszcze mate ktora wystaje gdzieniegdzie i wytne jeszcz jedna rzecz z boczku i zobaczymy co z tego bedzie. Ale dalej czekam moze ktos jakies pomysly ma...

Opublikowano

Ciężko powiedzieć dlaczego u ciebie tak sie dzieje, też troche sie naszarpałem z tym tematem ale załatwiłem i prawą i lewą strone.

Postaraj sie podejrzeć z latarką gdzie tam jest problem, najlepiej jakbyś miał kogoś do pomocy.

Przy zakładaniu tapicerki też sam nie dawałem rady.

Jeśli chodzi o panel to obstawiał bym go na ostatnim miejscu.

Opublikowano

Witam

Panowie mam pytanko, ponieważ z braku możliwości zrobienia dystansów do a4/b5 na przód pod 16-tki, bo tymczasowo jestem za granicą,

czy ktoś mógł by mi zrobić takie dystanse oczywiście odpłatnie?

Jeśli ktoś ma czas i chęci proszę napisać ile by to kosztowało

z góry dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

To zależy ile jesteś w stanie zapłacić.

Może zaproponuj swoją cene.

Ważne gdzie wysyłka czy polska czy zagranica.

Opublikowano

No tez mi sie wydaje ze panel troszeczke go trzyma, bede musial go jakos zeszlifowac/przyciac na drzwiach tylko jeszcze zabardzo nie wiem jak ale bede musial cos wymyslec, poucinam jeszcze mate ktora wystaje gdzieniegdzie i wytne jeszcz jedna rzecz z boczku i zobaczymy co z tego bedzie. Ale dalej czekam moze ktos jakies pomysly ma...

wedlug mnie to lewy gorny róg panela za bardzo ci wystaje i wogole to masz z tego co widze panel i dystans tak? nie wiem czy to juz nie jest za grubo? nie pamietam juz jaka grubosc mialo calosc u mnie ale niezle trzeba to wyrzezbic zeby pasowalo. zaloz tapicerke, docisnij do drzwi i powinno ci sie odbic na macie to miejsce w ktorym przeszkadza.
Opublikowano

------------------------------------------

To zależy ile jesteś w stanie zapłacić.

Może zaproponuj swoją cene.

Ważne gdzie wysyłka czy polska czy zagranica.

------------------------------------------

Wysyłka krajowa, a ile jestem w stanie dać ciężko powiedzieć, jak byś miał chęci w zrobieniu to podaj cenę za ile

A widzę że masz już w tym wprawę

Podejrzewam że nie jeden chętny się na takie dystanse znajdzie, tak więc warto pomyśleć :)

Opublikowano

komplet z płyty OSB 100 zł