Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVK] Odlaczenie ECU - czym skutkuje ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

lukaszr chyba lewą nogą dzisiaj wstałeś :)

Nie wstałem, bo zawsze wstaję prawą, ale jak to przeczytałem to się nie mogłem powstrzymać :D

To możesz sobie założyć, bo jest to dość ciekawe rozwiązanie.

Do do odcięcia to jak podjedziesz do kogoś kto się tym zajmuje to będzie wiedział co w danym aucie najlepiej odciąć, bo nie wszędzie odcina się to samo.

Nie wiem czemu tak bardzo na to zabezpieczenie nalegasz i jakie są ku temu przesłanki (może wiesz coś i nie napisałeś tego), ale powtórzę się jeszcze raz: nie blokuj auta w czasie transportu !!!

Opublikowano

Nie wiem czemu tak bardzo na to zabezpieczenie nalegasz i jakie są ku temu przesłanki (może wiesz coś i nie napisałeś tego), ale powtórzę się jeszcze raz: nie blokuj auta w czasie transportu !!!

lukaszr masz 100% rację

Moim skromnym zdaniem moze to doprowadzić (oby nie) do jakiegoś nieszczęscia

Niestety, nie nam o tym decydować, zwłaszcza po tym jak autor watku wyraźnie napisał,że to nie nasza sprawa

Opublikowano

za całe 120 zł

:shocked: ile?? no to cie niezłe pociągnęli. kolego nie chce cie martwic ale koszt takiej operacji to może jakieś 5 zl.

Opublikowano

Odcięcie prądu ??? A co to takiego, bo znam się nieźle na zabezpieczeniach i o takim czymś nie słyszałem.

No jak to co? Hebel, klameczka od C-330. :tongue4:

Opublikowano

:shocked: ile?? no to cie niezłe pociągnęli. kolego nie chce cie martwic ale koszt takiej operacji to może jakieś 5 zl.

schillerku, chyba nie piszesz o tej aukcji:

http://www.allegro.pl/item299346877_bezobslugowa_identyfikacja_uzytkownika_pojazdu_.html

Jeżeli o tej:

http://www.allegro.pl/item301783647_blokada_zaplonu_multiblok_orginalna_amt_.html

to masz rację - tyle mniej więcej kosztuje zrobienie tego we własnym zakresie :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Samochód już od jakiegoś czasu w PL i czas zamknąć ten wątek. Pomysłów dużo a rozwiązanie proste. I wcale nie rozwaliło wtrysków jak sugerował to Musashi,

cytuje "rozwalisz uklad wtryskowy. jest "smarowany" paliwem". Przed transportem wyjąłem przekaźnik pompy paliwa i samochód miał zapłon ale nie odpalał. Potem Lukaszr wykasował mi błędy i jest super :> A transport był kontenerem więc samochód i tak jest unieruchamiany przez odpięcie aku. A dlaczego ja chciałem go unieruchomić bardzej - no cóż - miał sprawiać wrażenie niesprawnego i tyle.

Opublikowano

fakt ze przy 2-3 odpaleniach niezatrzesz ukladu wtryskowego,ale dalsze krecenia mogly tym skutkowac(pompa,wtryski lub pompowtryski)bo niewiem co masz w 3.0,takze kolega musashi mial racje