Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Ot kolejny zwykly Avancik :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O Historii auta nie będę pisał bo pewnie was nie interesuje, a wyposażenie widać na poniższych zdjęciach. Jedynie co napisze to auto posiada silnik 2.0TDI 140km + Multitronic czyli grupę podwyższonego ryzyka :D

Ogólne wrażenia z jady naprawdę pozytywne, i nawet się dziwie jak ludzie mogą kupować Passata B6 skoro on A4 B7 nawet do pięt nie dorasta, i nie dorównuje w żadnej kategorii... Nie boje się stwierdzenia że A4 to już konkurencja tylko dla Mercedes'a ;)

Jak by kogoś interesowało to spalanie się wacha, Miasto - 8l, Mieszany - 7l, Trasa 5.7 - 6.5l.

Co w nim zrobiłem:

* Nowy kompletny Rozrząd - ASO

* Wymieniłem WSZYSTKIE filtry - ASO

* Wymieniłem Olej

* Wymieniłem kółko od napędzania pompy wspomagania.

* Wywaliłem sławną pompę oleju oraz wałki wyrównoważające. Części ASO + Z Silnika BKD.

* Wyprałem wnętrze bo ma plamy od nie udolnego ich prania...

Edit: 7.06.2011

* Kupiłem części do nadkola :P Hokej oraz taki półksiężyc - ASO Oczywiście :)

Co chce w niej zrobić?

* Wyprać wnętrze bo ma plamy od nie udolnego ich prania...

* Wymienić Olej w skrzyni.

* Być może zafundować felgi od RS4 =]

* Tankować i cieszyć się jazdą, a daje jej o wiele więcej niż Passat którego miałem ;)

Z góry przepraszam za jakość zdjęć gdyż były robione Tłuczkiem do ziemniaków.

54899341.jpg

22225975.jpg

46010776.jpg

86715210.jpg

61636207.jpg

98670796.jpg

42515646.jpg

75788150.jpg

27219098.jpg

64567422.jpg

Opublikowano

ładny kolorek a dużo ma nalatane? bezawaryjnej jazdy życzę :hi:

Opublikowano

Piękny kolo!! Korby z tyłu ma?? pomyśl o Bi-Xenonie i RNS-E :gwizdanie:

Opublikowano

Ładny kolorek,autko git :good: a ten szyberek masz zwykły czy taki jak ja solar panel :naughty: A nie lepszy jest casrtol 5w30 taki stosuje aso.Witaj w klubie rezania :kox:

Opublikowano
:good: rzadko spotykany kolorek, gratki
Opublikowano

No to kolejne ładne autko w naszym mieście.

Kolorek rzeczywiście fajny.

Może pomyśl o trochę lepszych fotelach, to dopiero będzie przyjemność z jazdy.:)

Opublikowano

Kolor capuccino :good:

Powiedz, bo widzę, że wymieniałeś koło pompy wspomagania. Jaki był koszt w aso i jakie były objawy, że byłeś zmuszory to robić :mysli:

Coś mi ostatnio piszczy wspomaganie przy krańcówkach i zastanawiam się czy nie będę musiał pompy wymienić, a być może styknęło by tylko samo koło.

BTW olej i filterek wymieniałem i nic to nie dało na dłuższą metę.

Opublikowano

Gratki auta :good:

Opublikowano

Tylko pogratulować :good: :good: :good:

Opublikowano
  • Autor

ładny kolorek a dużo ma nalatane? bezawaryjnej jazdy życzę :hi:

W 2009.09 autko miało ostatni serwis przy 135tyś km. Wg. licznika przebieg to 164tyś a przebieg odczytany z skrzyni to 195tyś :P

Piękny kolo!! Korby z tyłu ma?? pomyśl o Bi-Xenonie i RNS-E :gwizdanie:

Dziękuje, tak ma korby :P Tak jak to w B7 bywa :P. Bi-Xenon ale taki z Allegro? Jakoś mi się nie widzi... A RNS-E to zabawa kosztująca z 2000zł :P

Ładny kolorek,autko git :good:a ten szyberek masz zwykły czy taki jak ja solar panel :naughty:A nie lepszy jest casrtol 5w30 taki stosuje aso.Witaj w klubie rezania :kox:

Szyber jest zwykły nie Solar... Ale i tak się ciesze :D To moje pierwsze auto z Szyberdachem :D

Kolor capuccino :good:

Powiedz, bo widzę, że wymieniałeś koło pompy wspomagania. Jaki był koszt w aso i jakie były objawy, że byłeś zmuszory to robić :mysli:

Coś mi ostatnio piszczy wspomaganie przy krańcówkach i zastanawiam się czy nie będę musiał pompy wymienić, a być może styknęło by tylko samo koło.

BTW olej i filterek wymieniałem i nic to nie dało na dłuższą metę.

Powiem ci że mi popiskiwało, a koło od wspomagania było wytarte... Akurat tak się złożyło że brat miał takie kółko :P

O ile się nie mylę to są groszowe sprawy w ASO.

Dziękuje za gratulacje :) Mam nadzieje że będzie jeździło tak samo jak moje poprzednie auta :P.

Przepraszam za zdjęcia które nie oddają uroku tego koloru. Postaram się zrobić jakieś zdjęcia aparatem :P

Parę dni temu spotkałem B7 w takim kolorze (pierwszy raz w życiu) na dodatek identyczne wyposażenie :D Dosłownie jak moja :D Tylko że tamta była na manualu...

[br]Dopisany: 07 Czerwiec 2011, 14:40_________________________________________________EDIT@

Mam już części do nadkola :D oczywiście ASO :) Trzeba tylko zamontować :D

Opublikowano

To jest skandal aby w aucie takiej klasy Korby z tyłu....echh :angry: a Za RNS-E około 1400 do 3000 tyś .ale się opłaca :gwizdanie: i warte ceny. Oryginalny Bi-Xenon kolego http://allegro.pl/listing.php/search?category=620&sg=1&string=Bi-Xenon+audi+a4

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Co do navigacji, fajna sprawa i mogę mieć fabrycznie nową za 1500

Ale jak policzymy wszystko to się pod 2000zl robi... A za 2000 to bym wolał pół-skóry albo felgi ;)

Aktualnie chce auto sprzedać, zrobiłem już prawie 10tyś km i żadnych problemów :)

Chce kupić A6 C6 albo BMW E90 :P[br]Dopisany: 09 Czerwiec 2011, 13:14_________________________________________________A i bym zapomniał, dodałem lepsze fotki ;)

Opublikowano

1500 nowa navi :_)

8 tys zł w ASO nowa

Opublikowano
  • Autor

1500 no może 1700, jutro zadzwonie do brata i mi powie dokładnie.

Fabrycznie nowa RNS-E, Niebieska folia na wyświetlaczu oraz kod w takiej podłużnej kartce przyklejony z góry obudowy :P Chyba wiem co miałem w domu, tylko że to była do A3 ale to chyba nie ma różnicy?

Jedynie na co mógłbym się szarpnąć pomimo tego że sprzedaje ją to na Zmieniarkę, mam zmieniarkę też nówkę w dobrej cenie, ale kurde schowka nie mogę znaleźć... :/

O aukcja brata

http://allegro.pl/nawigacja-a3-rns-2011r-i1951411033.html

Aaaaaa do A4 nie podjedzie bo ma inną góre :/

Przed chwilką dzwoniłem do niego, i powiedział że będą też do A4, ale cena pod 2000zł. Też nówki w takim samym stanie.

Ma Zmieniarki jak to powiedział Igły, po 300zł za szt. :P

Opublikowano

Graty zacny furacz :good: juz załatwiaj porzyczke w baku bo sie przyda :polew: :polew: a wciąga modzenie jak cholera :wink4::decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dziś przy wymianie rozrusznika Brat mi zaproponował założenie Tarcz + Zacisków od 3.0TDi, i tak się zastanawiam czy to dużo roboty?

Opublikowano

bardzo malo zakladaj . a jakie koszta ???

Opublikowano
  • Autor

Może to brzmi dziwnie ale za darmo :P

Zaciski, Tarcze + Klocki.

Opublikowano

jeszcze jarzmo trzeba wymienic

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

A4 mi się zepsuła... Coś z kołem... Być może od tego zderzania czołowego?

image001pq.jpg

image002zr.jpg

image003sj.jpg

image004vx.jpg