Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Smarowniczki w wahaczach ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co prawda z wahaczami w A4 mam na szczęście jeszcze nie wielkie doświadczenie praktyczne ale pozwólcie, że dorzucę trochę teorii, faktem jest, że tworząc dodatkowy otworek w okół niego będą kumulować się naprężenia i jeśli gdzieś zacznie pękać to jest duże prawdopodobieństwo, że właśnie tam, chyba, że jest w nich jeszcze jakiś słabszy punkt. Dodatkowo o ile się nie mylę (jeśli tak poprawcie mnie) w tych wahaczach są teflonowe wkładki, więc smar jaki tam znajdziecie jest jedynie montażowym, bo teflon sam w sobie jest smarem stałym.

Nie mniej nie twierdzę, że wcześniej wspomniane pomysły z kalamitkami są złe.

Opublikowano

panowie, a nie było by pewniej wybic sworzen ze zwrotnicy, zdjąc metalowy ring, odciągnąć gume i napchac tam smaru?

Ja przeprowadzalem taki zabieg w wachaczu FEBI który po niecałym miesiącu zaczął skrzypiec :kwasny: strzykawką napchalem tam smaru tyle ile sie zmiescilo i teraz jak narazie jest :good:

Opublikowano

panowie, a nie było by pewniej wybic sworzen ze zwrotnicy, zdjąc metalowy ring, odciągnąć gume i napchac tam smaru?

Ja przeprowadzalem taki zabieg w wahaczu FEBI który po niecałym miesiącu zaczął skrzypiec :kwasny: strzykawką napchalem tam smaru tyle ile sie zmiescilo i teraz jak narazie jest :good:

Wlasnie kolega dobrze napisal...ja tez tak zrobilem, ale na nowych LMO (zobacze jak dlugo pojezdze) metalowy pierscien wywalilem, nasmarowalem az guma spuchla i trytytka sciagnalem czyli opska plastikowa :wink4: i narazie jezdze...na gwincie -70 i oponka 215/40 :wink4:

Opublikowano

czytam ten temat i nie wierzę.... :polew:

Opublikowano

czytam ten temat i nie wierzę.... :polew:

co nie wierzysz :co:

ja w dziurkowanie wahaczy sie nie bawie :wink4:, ale wierz mi lub nie, zreszta zdejmnij sobie ta gume i looknij ile tam jest smaru...mucha by wiecej nabździła. Stara szkola mowi... "nie smarujesz, nie jedziesz" :tongue4:

Opublikowano

:polew: to sobie smarujcie, ja nie widzę sensu

a wiercenie to już w ogóle jakaś paranoja i patologia...

Opublikowano

kazdy robi jak uwaza :rolleyes:

ja smaruje i ma to sens :) , inni próbują opatentowac smarowniczki :) a inni maja "swoje zdanie" :gwizdanie:

Opublikowano

no smarujcie smarujcie w uazach też się smaruje :wink4::good:

Opublikowano

no smarujcie smarujcie w uazach też się smaruje :wink4::good:

nie no kolego masz swoje zdanie :) ...poprostu zobacze ile to da...narazie mam 10k przejechane na nie ciekawych drogach i podziele sie "przezyciem" :tongue4:

Opublikowano

Dla mnie te smarowniczki to poroniony pomysł, ale każdy ma swój patent, choć nie zawsze sprawdzony i trafiony...

Opublikowano

ja sciagnalem ta gume i wstrzyknalem smar miedzy gume a sworzen. Bo tego tam smaru :disgust: ,a przeciez podczas pracy te sciepki wytlucze na ta gume a ja bedzie go wiecej..., zreszta zobacze ile to da :) , bo te dziurki w wahaczach nawet dla mnie nie bardzo :no: