D4V3 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Witam, Mam zatarta sprezarke w moim A4 1.9 TDI AFN 96r. , sprezarka wydaje charakterystyczny odglos cwierkania. Czy ktos moze polecic jakis serwis gdzie mozna ja zregenerowac lub kupic juz zregenerowana do tego modelu? Ewentualnie rozwazam kupno uzywanej, ale z tym to jest loteria, wiec chcialbym miec jakas gwarancje. Pozdrawiam Dawid
udy Opublikowano 9 Czerwca 2011 Opublikowano 9 Czerwca 2011 jedź do zakładu gdzie specjalizują sie w klimatyzacjach. Nie wiem czy nie warto sprawdzić sprzęgiełka sprężarki. Może to ono nie działa. pamiętaj o wymianie ususzacza, skraplacza, i dokładnym płukaniu całego układu jeżeli okaże się sprężarka zatarta. Sama wymiana nic nie da. W układzie zostanie syf i po założeniu nowej po miesiącu używania będzie powtórka z rozrywki. Pozdro
D4V3 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2011 Ile taki interes moze teoretycznie kosztowac?
mpoloo Opublikowano 11 Czerwca 2011 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Najprawdopodobniej i mnie czeka taka operacja ;( . Po załączeniu klimatyzacji po jakimś czasie zaczyna rzezić z wiadomych okolic i po chwili rozłącza się sprężarka. Profilaktynie u siebie w firmie podłączyłem maszynę i odciągnąłem czynnik wraz z olejem. Czynnika brakowało minimalnie, ale oleju nie odciągnęła maszyna ani grama. Po napełnieniu z olejem sytuacja taka sama. Jezeli jak sugerujesz nie będzie problemu w sprzęgiełku i zdemontuję kompresor jak upewnić się, że są opiłki w układzie - bedzie je widać???Chodzi mi o to czy bez rozbierania kompresora można to zauważyć.
udy Opublikowano 11 Czerwca 2011 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Wpisz w szukaj dlawik, albo dysza, znajdziesz dobry temat
Gość [email protected] Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Witam Ja mam to samo. Zatarta sprężarka, byłem w serwisie CLIMA TEAM na ul. Staniewickiej w Warszawie. Koszt naprawy wycenili na 2750 zł. przy regenerowanej sprężarce. Przy nowej to ponad 3 tys. Roboty na 5 dni. Nie wystarczy wymienić samej sprężarki trzeba dokładnie wypłukać układ i wymienić osuszacz. Opiłki są wszędzie. Marek
udy Opublikowano 25 Czerwca 2011 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Jedź do zabek na ul batorego firma klimat, rok temu taka operacja na regenerowanej wyniosła 2000 zł w b6
D4V3 Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Opublikowano 4 Lipca 2011 No i mam za swoje, zamowilem uzywana sprezarke na allegro z firmy czesci-koszalin.pl. Zapewniali mnie ze sprezarka 100% sprawna, po zamontowaniu okazalo sie ze pochodzila pare sekund i stanela, pasek zaczal sie na niej slizgac i ogolnie kupa dymu... Nie polecam tej firmy ani sprezarek pseudo sprawnych, teraz szukam regenerowanej z gwarancja..
ryszard1961 Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 zastanów się czy warto wydać 3000pln w naprawę auta wartego góra 12tys pln.Przecież bez klimy można żyć i zostaje zimny łokieć
Rekomendowane odpowiedzi