Skocz do zawartości
Szczęśliwego Nowego Roku🥂🎇 ​
IGNOROWANY

[B5 ATJ] Prośba o weryfikację logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Poproszę kolegów o zweryfikowanie logów "starałem" się zrobić zgodnie z zaleceniami logi statyczne i dynamiczne. Będę wdzięczny za konstruktywne wnioski.

Ostatnio wymieniłem pompowtrysk na 4.cylindrze. Samochód mam od niedawna, dlatego też za jakiekolwiek diagnozy na podstawie logów, będę bardzo wdzięczny.

Logi zrobiłem pierwszy raz, więc jeżeli coś zrobiłem nie tak, to będę wdzięczny za sugestie.

Z tego co zauważyłem to kąt synchronizacji jest trochę za duży

Log (0 - 011,013,023)

Log (1 - 000,001,002)

Log (2 - 006,007,008)

Log (3 - 000,001,003)

Log (4 - 004,008,010)

Log (5 - 003,004,005)

Log (6 - 000,001,003)

Log (7 - 013)

Log (8 - 007)

pozdr :drinks:[br]Dopisany: 09 Czerwiec 2011, 12:28_________________________________________________Dodatkowo intryguje mnie spalanie które na ostatnim baku wyszło średnio 10-10,5l/100km Zdaję sobie sprawę że to quattro, jazda po mieście i 3/4 czasu była używana klimatyzacja, ale czy taka konsumpcja jest normalna?

Opublikowano

pozdr :drinks:[br]Dopisany: 09 Czerwiec 2011, 12:28_________________________________________________Dodatkowo intryguje mnie spalanie które na ostatnim baku wyszło średnio 10-10,5l/100km Zdaję sobie sprawę że to quattro, jazda po mieście i 3/4 czasu była używana klimatyzacja, ale czy taka konsumpcja jest normalna?

nie jest normalna , a wynika to z tego ze Twoj silnik jest notorycznie niedogrzany ....

Opublikowano

Czyli wstępnie wymienić termostat?

Czy skorygowanie "Synchro. angle" który powinien być w granicy -3* a +3*, a w obecnym ustawieniu wychodzi średnio +3,2*, powinien zredukować apetyt?

Może ktoś jeszcze coś wyciągnie z tych logów? :wink4:

Opublikowano

wymien termostat i postaw kat na 0

Opublikowano

Zrob tez porzadnie logi i zamiesc jak przystalo na to forum...