krystian1982 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Opublikowano 10 Czerwca 2011 witam wszystkich serdecznie z góry przepraszam jeżeli powielam czyjś temat.Mam problem z przednim zawieszeniem mianowicie chodzi o przód z prawej strony coś stuka ale tylko przy zjezdzie z progu lub gdy wjadę w jakąś dziurę przy normalnej jezdzie po [normalnej] drodze nic nie słychać. wymieniłem łącznik drążka stabilizatora ale problem nie znikł. Sprawdzałem gorne wachacze lewy i prawy i nie wiem jestem zielony .
A4_Dominik_WAW Opublikowano 10 Czerwca 2011 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Może sprężyna albo maglownica ?
krystian1982 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2011 podważałem breszką ale wiekszych luzów nie wyczułem. dlaczego to stuka tylko przy zjeżdzaniu z progu a nie przy normalnej jezdzie
sajmon8526 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Opublikowano 10 Czerwca 2011 krystian ja mam cos identycznego u siebie:) ostatnio zmieniałem kilka wahaczy i było zero stuków potem znów cos sie pojawił cos identycznego.wystepuje to tylko przy np takim uskoku w doł i na skreconych kołach.to taki głuchy odgłos.Wszystkie wahacze juz przeleciałem brecha i nic poprostu sztywnosc.ale i tak im nie wierze:) podejrzewam podpore amortyzatora albo cos z nim zwiazane najlepszym wyjsciem bedzie rozpiecie wszystkich wahaczy pokolei albo jezdzenie do momontu az bedzie widac co se dzieje bo tak to mi rece opadaja i sie wkurzam.wolałbym juz normlalnego Mc i jednego wahacza i by był spokój.Te nasze polskie drogi sa winne temu a ja po autostradach nie jeżdze tylko po samych garbach dziurach itp i to jest ten ból. musimy czekac az wyjdzie cos a na stacje nawet nie pojade go g powiedza juz kiedys tak byłem i sam lepiej sprawdziłem sobie:)sie troche tej zawiechy robi ale tej usterki akurat nie moge na dzien dzisiejszy zlokalizowac..
grzechuwoj Opublikowano 10 Czerwca 2011 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Kontrola na trzepakach lub breszką zero efektów dopiero po rozpięciu i sprawdzeniu luzów na sworzniach pomogło ustalić sprawcę
sajmon8526 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Opublikowano 10 Czerwca 2011 dokładnie:) tylko trzeba miec chec zeby je porozpinac:)heh
michcio1985 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Kontrola na trzepakach lub breszką zero efektów dopiero po rozpięciu i sprawdzeniu luzów na sworzniach pomogło ustalić sprawcę co było sprawcą?
89pawel89 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Opublikowano 11 Czerwca 2011 stukanie moze tez bys spowodowane wyrobionymi poduchami amora i lozyskami
grzechuwoj Opublikowano 11 Czerwca 2011 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Dolny od Amora najlepiej wymieniać po dwa lewy i prawy polecam TRW
89pawel89 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Opublikowano 12 Czerwca 2011 tak jak mowi przedmowca TRW robi niezle produkty. W swoich poprzednich autach takze skladalem zawieszenie na tej firmie i w miare wdziecznie to latalo
stiven Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Miałem podobny problem również z prawą stroną coś stukało ale tylko na większych dziurach i uskokach. Winne były dwa górne wahacze z prawej strony.
Rekomendowane odpowiedzi