wyder Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 tak , zgadzam sie sterowanie jest z masy, jutro zapodam schemat
Młody Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 Ciekaw jestem czy to jest cos warte http://moto.allegro.pl/item1038033782_xenon_hid_spryskiwacze_reflektorow_komplet.html
Bieniek Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 Ciekaw jestem czy to jest cos warte http://moto.allegro.pl/item1038033782_xenon_hid_spryskiwacze_reflektorow_komplet.html Szkoda,ze do b6 nei pasuja.Pompka jest taka sama jak w b6.
wyder Opublikowano 20 Maja 2010 Opublikowano 20 Maja 2010 powiem tam tylko ORI zderzak ori pompka, ori przewody i zbiornik ta aukcja to padaka
Tedi35 Opublikowano 21 Maja 2010 Opublikowano 21 Maja 2010 Ale ja już to mam zrobione [br]Dopisany: 18 Maj 2010, 00:20_________________________________________________Mam pytanie ile ori spryski na reflektor go spryskują po aktywacji (przytrzymaniu) manetki sprysku szyb?? No właśnie jak długo spryski jak juz sie załącza spryskują lampy, bo oryginał robi to chyba 2 sek i sie wyłącza mimo dłuższego przytrzymywania dźwigni spryskiwacza. A przy takim przekaźniku czasowym to sie włączą z opóźnieniem ale nie wyłącza automatycznie
caos33 Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 W mojej padlince nie zabardzo chcą działać spryskiwacze xenonow, zero reakcji jakby ich wogule nie było . Sprawdzałem bezpieczniki są w porządku. Nawet nie pamiętam czy wcześniej działały bo autko mam dopiero od 6 miesięcy . Ktoś mi podpowiedział ,ze być może nie są wogule podłączone, najakiejs kostce w zderzaku a z uwagi na to ,że autko miało małą kolizje z przodu całkiem możliwe Proszę o jakąś podpowiedz co może być
wyder Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 Żadna kostka z przodu, przytrzymaj manetkę sprysku szyby na dłużej niż 3 sek. jeżeli nie zadziałą to sprawdź czy jest podłączona pompka. Podnieś samochód tak aby koło od kierowcy było w powietrzu. Zdemontuj kolo i odchyl nadkole (po uprzednim odkręceniu go) Zobaczysz biały zbiornik i wtyczkę wychodzącą z boku (to czujnik poziomu płynu) na dole od strony wew. błotnika będziesz miał pompkę namacaj ręką czy idą od tej pompki kabelki.
caos33 Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 Przytrzymalem manetkę ,ale zadnej roznicy nie ma ,wiec zrobie tak jak kolego mowisz Dzięki
Trzcina 80 Opublikowano 31 Maja 2010 Opublikowano 31 Maja 2010 nie wiem czy nie lepiej wyjąć lampę 2 śrubki od góry i dwie popuszczasz z tyłu lampy,latareczka i będziesz widział czy jest podłączone wszystko i czy wogóle masz węże do sprysków
caos33 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Posluchałem sie kolegi Trzcina 80 zdemontowałem lampe ,bo tak wydało mi się prościej i okazało się , że pompka wogole nie pracuję. Po wymianie wszystko wróciło do normy i jest Git dzięki i pozdrawiam
Gość elvis80 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Opublikowano 4 Czerwca 2010 jak dzisiaj zrzucilem nadkole i zrobiłem testa pompce, nie za bardzo jej się chce działać, sprawdziłem z prostownikiem i nie robi nic...ile kosztuje taka pompka ??? a i jeszcze jedno po podniesieniu zaslepek idzę że w lewej mam tylko jedną dyszę a druga jakby przez kogoś wyciągnięta... co robic????[br]Dopisany: 04 Czerwiec 2010, 22:36_________________________________________________ Jesli masz wersję Skandynawska to raczej masz spryski, zajrzyj czy masz dwie pompki w zbiorniczku spryskiwacza przez nadkole? tqk też zrobilem i klops... pompka padaka.... a cey ne znam jakbym mial zastąpić czyms....
Gość elvis80 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Opublikowano 5 Czerwca 2010 ale pytanie czy te dysze nie będą powodować też braku wyjeżdżania sprysków... lewa strona mam tylko jedna dysze a druga bez tego ciulstwa przez ktore leci woda....
caos33 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 kurde ja to się mam, znowu przestały działac spryskiwacze lamp Okazuje się, ze nie dostaje pompka zasilania (sprawdzane miernikiem)nie mama pojęcia gdzie może leżeć problem bezpiecznik w porządku Podpowiedzcie coś będę wdzięczny
Artur82 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 a nie masz czasmi za malo plynu bo jak jest malo plynu to spryski sie nie zalacza
Tedi35 Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 Panowie jak wyglądają uchwyty spryskow do zderzaka? Bo jak patrze na spryskiwacze na allegro to nie wiem jak je połączyć ze zderzakiem. Czy jeszcze cos będę potrzebował oprócz wspomnianych sprysków,( chyba uchwytów), pompki, zbiorniczka czy rurek ( nie mowie juz o elektronice) Pozdrawiam.
Gość elvis80 Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 to jest jakieś pojeb.... mam problem z tymi spryskami... pompka robi zwarcie, prądu na dojściu nie mam.... dziwne rzeczy jeśli ma pompka zwarcie to czemu mi nie wysadza bezpiecznika...ale w sumie jak nie dochodzi prąd to musi być gdzieś to odłaczone...czy ma koś pojęcie gdzie mogli SZKOPY to odłaczyć....???
yaro97 Opublikowano 13 Lipca 2010 Opublikowano 13 Lipca 2010 ale pytanie czy te dysze nie będą powodować też braku wyjeżdżania sprysków... lewa strona mam tylko jedna dysze a druga bez tego ciulstwa przez ktore leci woda.... Witam ,mi też nie działają spryski i dodatkowo też nie mam tej dyszki spryskiwacza, dokładnie jak kolego z lewej strony. Jutro biorę się za wymianę pompki, tylko może ktoś wie gdzie dostać tą dyszę i czy w ogóle jest do kupienia?
Trzcina 80 Opublikowano 13 Lipca 2010 Opublikowano 13 Lipca 2010 to jest jakieś pojeb.... mam problem z tymi spryskami... pompka robi zwarcie, prądu na dojściu nie mam.... dziwne rzeczy jeśli ma pompka zwarcie to czemu mi nie wysadza bezpiecznika...ale w sumie jak nie dochodzi prąd to musi być gdzieś to odłaczone...czy ma koś pojęcie gdzie mogli SZKOPY to odłaczyć....??? _________________________________________________ nikt tego nie odłanczał kolego poprostu nie miałeś sprysków a ktoś to dołozył
Rekomendowane odpowiedzi