longinus Opublikowano 24 Stycznia 2008 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Witam! Mam prośbę o sprawdzenie numeru cześci - pompka spryskiwacza (ta przy zbiorniczku) - B6 sedan i xenon (spryskiwacze). Chyba że macie jakieś inne sugestie ale słyszałem że te pompki się notorycznie zacierają. Jak pociągnę dzwigienkę to wycieraczki śmigają ale nie słychać żeby pompka warczała. Jaki może być koszt oryginał/zamiennik?
Musashi Opublikowano 24 Stycznia 2008 Opublikowano 24 Stycznia 2008 sprawdz kabelki, pompka 1T0 955 651 do sedana ok 120zl (ASO)
marm75 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Opublikowano 25 Stycznia 2008 u mnie działa pompka ale za to notorycznie zapala się i gaśnie na przemian kontrolka sygnalizująca brak płynu . Czy to wina jakiegoś czujnika w zbiorniku? Czy żeby się dostać do zbiornika konieczne jest zdemontowanie całego błotnika czy jest jakiś inny sposób? Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Musashi Opublikowano 25 Stycznia 2008 Opublikowano 25 Stycznia 2008 wyglada na kabelek lub czujnik. demontujesz kolo i nadkole.
andrzej.trz Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 czy w B6 żeby wyjąć pompkę trzeba zdejmować koło i nadkole?
tony84 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 z tego co widzę to jest ta sama pompka co w b5. w IC koszt siemens vdo 65zł i jest jeszcze jakiejś firmy vemo 45zł. . ja ostatnio kupowałem do sprysków reflektorów. siemensa koszt 125zł.
andrzej.trz Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 dziś wymontowałem pompki do spryskiwaczy (jedna na szybę druga na światła) bo nie działały chociarz wycieraczki się włączały gdy chciałem użyć spryskiwaczy!! pompki podłączyłem do zasilania (12V) i działają!! więc co może być przyczyną???
kryhu Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 a gdzie sa te pomki na reflektory? bo kurde mam upchany duzy silnik i trzeba zdjac kolo + nadkole?
Rekomendowane odpowiedzi