Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AKN] Samopoziomowanie Xenon zepsute ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moze ktos wie co moze byc nie tak z poziomowaniem xenonow ? Kiedy wlaczam swiatla na scianie widac minimalny skok swiatel z odleglosci ok. 20 m. jest to jakies 10 cm . Wiazka swiatla lekko opada potem sie podnosi i wcale nie nie jest w poziomie :confused4:

Polowa mijajacych mnie kierowcow swiecila mi dlugimi wiec chyba razilo, razilo bo sam ustawilem imbusem wysokosc "na oko".

Gdzies czytalem o podobnym problemie w oplu vectrze tam przy podobnych obajwach silniczki zamontowane w lampach wykrecily sruby poziomujace i nie mogly ich wkrecic spowrotem. Czy mial ktos podobny problem w swoim audi ?

Opublikowano

silniczki zamontowane w lampach wykrecily sruby poziomujace i nie mogly ich wkrecic spowrotem. Czy mial ktos podobny problem w swoim audi ?

U mnie było dokładnie to samo. Wymontowałem silniczek, naprawiłem, ale problem okazał być gdzieś indziej. Po prostu ktoś tak poustawiał odbłyśniki (właśnie śrubami) tak, że w pewnym położeniu stawiały taki opór, że silniczek się blokował. Dobre ustawienie profesjonalnym analizatorem + VAG rozwiązałoby problem. Ustawianie na oko lub takim "pudełeczkiem z soczewką i wykresem" moim zdaniem mija się z celem.

Opublikowano

A wytłumacz mi co to profesjonalny analizator świateł, a co to pudełko z soczewką i wykresem?

Bo wiem jak wyglądają urządzenia do kontroli ustawienia reflektorów i jakie ty chcesz tam fajerwerki?

Mnie wystarcza takie pudełeczko, tylko trzeba umieć się nim posługiwać. I odpowiednio ustawić względem samochodu i reflektorów.