Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki alkomat?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byc moze byl juz temat o alkomatach ale jak kazdy wie tego "badziewia" jest coraz wiecej i chce se kupic dlatego prosze uzytkownikow (was:D:D) o jakis konkretny model ktory jest dokladny :)

Opublikowano

konkretny model ktory bedzie wskazywac porownywalnie z policyjnymi to wydatek chyba 2-3tys :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

ja mowie o takim 150 zl w tej cenie chce sie zmiescic;p patrze ze jakis za 100 zl kupilo 91 osob na allegro ;o

Opublikowano

Policja chyba też używa alkomatów różnych firm ? ciekaw jestem jak wygląda sprawa kalibracji między nimi. Na gwiazdkę od "mikołaja" dostanę alkomat ;) muszę przyznać, że to przydatna rzecz. Poszukaj na googlu na bank sa gdzieś artykuły z testów alkomatów w porównaniu do tych policyjnych.

Opublikowano

Pamiętam jak kiedyś na TVN Turbo byle test alkomatów. Nawet te w granicy tysiąca złotych potrafiły miec spory blad. Także wydaje mi sie ze kupno takiego za 100, 150zl mija sie z celem. Szkoda pieniędzy. Nie warto ufać takim pomiar, bo można sie przejechać :tongue4: pozostanie potem szukanie jakiegoś dobrego rowerka do przemieszczania sie :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

tu jest jakiś test alkomatów http://alkomaty.biz/test-online

Opublikowano

Poszukaj przede wszystkim wśród alkomatów z sensorem elektrochemicznym, takie podobno są dokładniejsze od tych z elektronicznym.

Opublikowano

Pamiętam jak kiedyś na TVN Turbo byle test alkomatów. Nawet te w granicy tysiąca złotych potrafiły miec spory blad. Także wydaje mi sie ze kupno takiego za 100, 150zl mija sie z celem. Szkoda pieniędzy. Nie warto ufać takim pomiar, bo można sie przejechać :tongue4: pozostanie potem szukanie jakiegoś dobrego rowerka do przemieszczania sie :polew: :polew: :polew:

tez czytalem artykul o alkomatach i dlatego napisalem ze jakis sensowny to koszt 2-3tys bo te ktore dysponuje policja kosztuja w granicach 4tys zl wiec taki za 100-150 to strata kasy i prawka....

Opublikowano

w ktoryms numerze Audo Swiata byl test alkomatow...

Opublikowano

piłeś nie jedź

150 i prawko w kieszeni :hi:

Opublikowano

Alkomat za 100-150 to pieniądze wyrzucone w błoto... Sensowny zakup to wydatek rzędu 700-800zł... Alkomat oczywiście musi mieć sensor elektrochemiczny i być odpowiednio użytkowany. Mój kuzyn zakupił alkomat za 720 zł z tego jak dobrze pamiętam coś z serii DA. Co 200 pomiarów trzeba odesłać alkomat do firmy na kalibracje i wtedy te odczyty maja jakiś sens i pokazują prawdę. Z tego co mi opowiadał to w okresie gwarancji (2 lata) te kalibracje są za darmo później się płaci jakaś tam kwotę. A rzecz przydatna tylko troszkę kosztowna :/

A z tymi co piszą że "piłeś nie jedź i będziesz miał kasę w kieszeni" się nie zgodzę. I nie dlatego że popieram jazdę po pijaku tylko nie raz człowiek wypił jednego wieczoru z kumplami 5-6 piw o północy poszedł spać a na następny dzień popołudniu kolo 17 się zastanawiałem czy już mogę jechać czy nie. Taki alkomat rozwiąże ten problem.

Opublikowano

Ja mam DA 7000 od dobrych 2 lat i polecam. W powyższym teście zajął 3-cie miejsce, a kosztuje 220 zł. Jakość pomiarów 17/20. Myślę że spokojnie wystarcza, no chyba że ktoś siada za kółko jak już ma 0.19 i potrzebuje dokładność 0,01 promila :gwizdanie:

Kupiłem właśnie z tego powodu, że często po imprezce następnego dnia muszę gdzieś jechać, a nie mogę sobie pozwolić na utratę prawka.

I nie dlatego że popieram jazdę po pijaku tylko nie raz człowiek wypił jednego wieczoru z kumplami 5-6 piw o północy poszedł spać a na następny dzień popołudniu kolo 17 się zastanawiałem czy już mogę jechać czy nie. Taki alkomat rozwiąże ten problem.

To zależy oczywiście od człowieka, ale ja np idę do baru na 5-6 piwek, wracam o północy i około 8-9 spokojnie mogę już jechać. Ostatnio po weekendzie majowym po 4 dniach walenia gorzoły do upadłego, w ostatni dzień do 3 rano, mogłem jechać właśnie około godziny 18...

Polecam zakup, bo na prawdę się przydaje.