Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Nasza granatowa "perełka"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko zaczeło się od filmu... Transporter 2 to wtedy zakochałem się na poważnie w AUDI. Marzyłem o pięknym czarnym A8. Z czasem nieistotne stało się czy to A8, A6 czy A4... marzenia były coraz bliższe realizacji. Wspólnie z narzeczoną po kilku miesiącach odkładania podjęliśmy decyzje "nadszedł czas". Tak to był najwyższy czas. Po długich lekturach w internecie padła decyzja... A4!!! Po długich i dokładnych poszukiwaniach znaleźliśmy!!! Pod samym nosem w rodzinnym mieście znaleźliśmy tą jedyną... Od samego początku byliśmy pewni, ona mówiła "czekam zabierzcie mnie do domciu" i tak się stało już wróciła z nami, brudna, smutna, trochę zapomniana A4. Właściciel zakupił sobie A6 1.8T i przepiękną A4 cisnął w kąt... Po oględzinach w jednym z pobliskich serwisów AUDI stan techniczny okazał się wprost rewelacyjny!!! Wszystko było w jak najlepszym porządku... Z czasem posłuszeństwa odmówił przepływomierz i to wszystko co jak na razie jej dolegało.

A to nasza granatowa perełka:

P6193853.jpgP6193844.jpgP6193846.jpgP6193848.jpgP6193850.jpg

P6193835.jpgP6193840.jpgP6193852.jpgP6193860.jpgP6193871.jpg

Co do modyfikacji, mam pomysł aby nie robić jej w stylu "niebieskie diodki" czy w stylu dla mnie zupełnie idiotycznym JAPAN TUNING (bo co ma kuźwa niemiecka limuzyna wspólnego z japońskim tuningiem :confused4:)

Chciałbym ją wizualnie zrobić na styl A8 takiego rasowego... Możliwe że będzie zmiana lakieru i parę dodatków w stylu A8.

O wszystkich modyfikacjach będziemy informować na bieżąco.

Myślałem o czym takim:

1625_pict1059.jpg1628_pict1049.jpgIMG_0305.jpgIMG_0306.jpgtestsfp.jpg

Pozdrówki :hi:

P6193854.jpg

Opublikowano

ładna furka :good:

szkoda że nie jest kilka mięsięcy młodsza....byłaby po I lifcie :wink4:

Opublikowano

Jak Ty chcesz z A4 zrobić A8 :shocked::mysli:.

Na razie ładna seria.

Opublikowano
  • Autor

no faktycznie zle napisałem... tzn chciałbym ja zrobic w takim stylu jak te które dodałem na końcu... myślałem tez o jakiejś ingerencji w silnik ale narazie nie moge się pochwalić nadzwyczajną wiedzą w tym temacie...

Opublikowano

myślałem tez o jakiejś ingerencji w silnik ale narazie nie moge się pochwalić nadzwyczajną wiedzą w tym temacie...

jedyna ingerencja w silnik , która moze przynieść efekt jest jego wymiana na 1.8T :hi:

ładna sztuka , oby służyła

Opublikowano
  • Autor

wogóle mam pytanie bo jest to wersja przed I liftem i chyba powinna mieć inne klosze z tyłu itp. a z tego co rozmawiałem z poprzednim właścicielem on już taką kupił i nic przy niej nie zmieniał. natomiast jak dorabiałem kluczyk to gościu stwierdził ze rok produkcji może i jest 97 ale modelowo jest to 98 bo podobno te przed I liftem mialy inny kluczyk... wiec teraz juz sam niewiem czy ona jest przed czy po lifcie... słyszałem jeszcze ze może to byc wersja demonstracyjna na rok 98 ale wyprodukowana w 97...

Opublikowano

Były 2 lifty, pierwszy w końcu roku 97 a drugi od 99. Moje audi jest po pierwszym lifcie a jest z 97 modelowo 98.

U Ciebie masz kierę z przed liftów ale lampy z tyłu to raczej po pierwszym lifcie :mysli: mogę się mylić :wink4:

Opublikowano
  • Autor

z tego co wim to przed liftem lusterka i klamki nie były lakierowane, ja mam juz listwe ochronna na dole drzwi, i drzwi sa wyposarzone w przycisk do ryglowania drzwi którego przed liftem ponoć nie było, ale jest stara kiera i posiadam logo pod kierunkami... pytam bo niechodzi mi o respekt z powodu tego ze jest juz po lifcie tylko sam jestem ciekaw jak to własnie jest...

Opublikowano

ja bym to określił mini Liftem tęż mam 1997r dokładnie czerwiec i wersja taka jak twoja... masz boczne poduszki?? :hi:

Są inne lampy z tyłu,plus te nieszczęsne listwy dolne gumowe... :) dodatkowo jaśki w fotelach (Ja akurat mam je) przycisk do ryglowania dzwi koło klamki i uchwyty na Kubki w tunelu środkowym i kluczyk taki bez ząbków :) chyba to wszystko :) taka odświeżona a4

no i 1.8 ADR z zwykłym napinaczem łańcucha wałków rozrządu :) bo po lifcie jak już są nowe zegary inna kiera i te inne to był już elektroniczny który w przypadku awarii szarpie za kieszeń dość mocno :wallbash::hi:

Opublikowano
  • Autor

tak są boczne... czyli wszystko jasne :> widzę że mamy dokładnie tą samą wersje (3/4 liftu) :tongue4:

Opublikowano

no dokładnie :) niech dobrze służy jak coś pisz wiem sporo na temat tego modelu z tym silnikiem :) mam w domu 2 a4 w 1.8ADR w 3/4 Liftach hehe :hi:

Opublikowano

Trochę stoi jak koza :tongue4: zmień zawieszenie na gwintowane (regulujące) i będzie wyglądał kozacko :good:

Opublikowano
  • Autor

hehe :polew: to prawda powiem szczerze ze zawieszenie jest w doskonałym stanie (niunie kupilem dokładnie 2 miesiace temu) i kazdy kto ja widzi twierdzi ze jeszcze troszke i dogonie Grand Cherokee na wysokosc :tongue4:

Opublikowano

Moja też bardzo wysoko stoi, ale jeżeli jeździsz po ciężkich drogach, to nawet nie myśl o zmianie na niższe ;) Ja u siebie mam 1BA i pewnie zostanie już takie. Robienie A4 w styl A8 jak najbardziej rozumiem, też podobają mi się próby dodania nieco szyku i elegancji do naszych Audiczek ;) Powodzenia w modzeniu!

Opublikowano

też podobają mi się próby dodania nieco szyku i elegancji do naszych Audiczek

cokolwiek byś nie robił, to bez gleby szyku nie dodasz nawet odrobinki :hi:

Opublikowano

widzę że mamy dokładnie tą samą wersje (3/4 liftu) :tongue4:

jakby to był I polift to nie miałby znaczków "audi" pod bocznymi kierunkami.

ja mam typowego I polifta i nie mam tych znaczków,kiera i gałka biegów też jest inna

tutaj mamy do czynienia z typowym przedliftem,a lampy to mógł byle Kowalski zmienić ,

albo jakiś model przy którym zaczynami grzebać z I liftem (i może zaczynali od tylnych lamp) :mysli:

Opublikowano

albo jakiś model przy którym zaczynami grzebać z I liftem (i może zaczynali od tylnych lamp) :mysli:

a moze po prostu dostała strzał w dópe i ktoś zmienił lampy na poliftowe :decayed:

Opublikowano

nie prawda. :decayed:

U mnie końcówka 97r lampy 1lift, listwy drzwiowe dolne i jeszcze pare drobiazgów z pierwszego liftu a tez mam znaczki pod bocznymi kierunkami.

Podejrzewam że musiało wychodzić troche takich przejściówek które nie koniecznie musiały dostać od razu całe body.

Opublikowano
  • Autor

no co do dróg to wiadomo jak to jest, ale faktycznie dosc czesto zdarza mi sie jeździć po drogach które przypominają tor offroadowy :tongue4: a co do robienia ją w stylu A8 pewnie nikt z was niewpadł na pomysł zamontowania w desce nawi albo poprostu monitora taki jaki jest w A8.... bo tak jak wczesniej napisał jeden kolega nieda sie zrobic z A4 A8... ale można zastosować pare gadzetów które zostaną zaczerpnięte z A8....[br]Dopisany: 22 Czerwiec 2011, 11:14_________________________________________________koledzy i koleżanki mam pytanie... jako że jestem świeżak chciałbym się dowiedzieć czy jest taka strona www gdzie znajdę oryginalne części. tzn chodzi mi oto iż wpisuje numer katalogowy i dostaję na tacy cenę danej części. a przy okazji powiedzcie mi skąd brac numery katalogowe części??? gdyby ktoś mógł mnie oświecić byłbym bardzo wdzięczny... :embarrassed:

Opublikowano

numery części -> ETKA

oryginalne cześci mówisz. Z tym będzie problem przynajmiej ja nie znam. Zawsze możesz pytac kolege TOM77 ma oryginalne czesci i dobre ceny.