Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Dym i wibracje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wczoraj przy dosyć agresywnym ruszeniu(z 2000 rmp silnik zimny ) na żwirowce moja a4 b5 afn wywaliła chmurę dymu(czarna) i po chwili silnik wpadł w takie wibracje że trzęsło całą budą ale tylko na wolnych obrotach . przejechałem tak 300 m i wszystko wróciło do normy. turbo było czyszczone miesiąc temu ,silnik nie dymi , nowy olej zalany do maxa, kąt wtrysku 44 ale to niema chyba znaczenia w tym przypadku. czy to dwumasa? proszę o pomysły co może być nie tak

Opublikowano

kolego podstawiło ci zawory

do sprawdzenia zawór ciśnienia oleju w pompie- uszkodzone szklanki(wypracowane) albo masz zagęsty olej w silniku

Opublikowano

Jeśli to zrobiłeś na zimnym silniku to dokładnie jak kolega wyżej napisał na razie śmigaj i zobaczysz czy coś sie będzie działo

Opublikowano

popychacze sie zawiesily najprawdopodobniej

Opublikowano

koledzy a czym to moze skutkować w przyszlosci? czy można tak jeździc? bo kiedys mialem podobną sytuację -sadze wywaliło jakieś i się trzasł ,zgasiłem -odpalilem i wrócilo wszystko do normy.

dodam że troche mi kopci na niebiesko a turbina nie puszcza oleju... :wallbash:

Opublikowano

Podłącze się pod pytanko czy mozna z tym jeździć?

U mnie sytuacja była podobna ogromne wibracje i dookoła pełno dymu białego jak i czarnego.

Zgaszenie i zapalenie silnika nie pomoglo, natomiast po dodaniu gazu na 2000 obr. silnik pracowal normalnie, po chwili wyrzucił troche nagaru i wsio gra.

Opublikowano

ja poki nie nagrzeje sie fura rozpedzam sie wolno i staram utrzymywac obroty miedzy 1500 a 2000 ok 70 stopni zaczynamjechac wmiare normalnie i nie mam takich problemow :)

Opublikowano
  • Autor

silnik nie był do końca taki zimny miał jakieś 65 stopni, wiem jak się powinno jeździć dieslem i się do tego stosuje . ruszenie z 2000 obrotów na żwirze to nie jest katowanie .

a czy to ze silnik na olej do poziomu maksymalnego ma w tym przypadku jakieś znaczenie ? wlałem 4l oleju do silnika . w sklepie którym kupiłem olej dowiedziałem się ze wchodzi 4,4 l wiec 4l na raz i gdy sprawdziłem poziom był max. olej chyba nie jest za gęsty wlałem elf competition sti 10w40

Opublikowano

wchodzi 3,8L, olej 10w40 ok, możesz dodatkowo zrobić komplet logów i z czytać błędy