Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B8 LIFT 2014 QUATTRO S LINE EXTERIEUR CARBON MMI 3G+ SIM AKEBONO 370/330 mm 20" KW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja wybieram numer 2 :decayed:

P.S. Panowie robimy Grzegorzowi OT, sorki :hi:

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Wyświetleń 496 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Powiem Wam w sumie to nie wiem, dlaczego w PL jest tyle golasów... W UK np. jeśli chodzi o B7 to co drugi lub nawet częściej ma zewn. S-LINE + co najmniej sport pakiet :chytry: , może tam są jakieś atrakcyjne ceny dodatków ??

Duży udział w tym wszystkim mają też ceny kredytów w PL... często za granicą można kupić auto na kredyt za 110-120% a u nas z autami jak z mieszkaniami, kredyt na 200 tys a do spłaty 300 tys :gwizdanie:

No i kwestia samych kosztów, wielu ludzi nie kupi w PL nowego A4 bo sama cena podstawowa nie jest niska, a ceny dodatków często powalają na kolana i w praktyce zamawiany jest golas... ale zjawisko te występuje nadmiernie często... może się mylę, ale jeśli kogoś stać na nowe auto za 140 tys to stać też często na 160-170 tys, tak, żeby te ledy, navi, czy sportowe fotele były + podstawowe dodatki (np. tempomat przecież drogi nie jest, a w sumie z racji, że coraz więcej lepszych dróg również staje się przydatny)

S line s linem ale dopiero co setny ma xenony ori... :hi:

a no fakt, ciekawe dlaczego :mysli: czyżby xenony na wyspach były takie drogie?

ciekawe zjawisko jest też w USA, tam 95% AUDI ma pełną elektrykę foteli, a w PL to rzadkość...[br]Dopisany: 30 Listopad 2011, 09:43_________________________________________________Jędrek, te OT jest celowe, Grzegorz napisał do mnie PW, żeby trochę pospamować w temacie bo cisza ostatnio :polew:

Opublikowano

Jędrek, te OT jest celowe, Grzegorz napisał do mnie PW, żeby trochę pospamować w temacie bo cisza ostatnio :polew:

:decayed::polew:

Opublikowano
też racja, ale coraz więcej aut poleasingowych w DE jest bardzo fajnie wyposażonych. teraz właśnie zaczynamy szukać 3 Fordów Mondeo zamiast Passatów B6, naprawdę można dostać fajne wypasy z niskimi przebiegami (2-latki) za niezłą kasę

Pewnie że można bo jest tam tego dużo tylko co innego jak kupujesz Ty dla siebie czy firmy a co innego jak handlarz który chce jak najwięcej zarobić i go jak najszybciej srzedać później w PL, a u nas wszytscy chcą jak najtaniej i te najszybciej się sprzedają i nie ważne że golas i nic w środku nie ma i przebieg podan 300 tys km ale buda i cena jest ważna.

Opublikowano
  • Autor

Jędrek, te OT jest celowe, Grzegorz napisał do mnie PW, żeby trochę pospamować w temacie bo cisza ostatnio :polew:

:decayed::polew:

:polew: ..... trzeba cos przymodzic w aucie :wink4:

Opublikowano

ciekawe zjawisko jest też w USA, tam 95% AUDI ma pełną elektrykę foteli, a w PL to rzadkość...

a wyobrazsz sobie jak to wielkie tluste amerykanskie dupsko mialo by sie przesunac na manualnej regulacji z wykorzystniem tylko tych tlustych nog?

Opublikowano

ciekawe zjawisko jest też w USA, tam 95% AUDI ma pełną elektrykę foteli, a w PL to rzadkość...

a wyobrazsz sobie jak to wielkie tluste amerykanskie dupsko mialo by sie przesunac na manualnej regulacji z wykorzystniem tylko tych tlustych nog?

nie pomyślałem o tym :tongue4:

Opublikowano

panowie wypas dobiera sie do rynku w usa wazne elektryczne stolki i klima bo sie grubasy poca w krajach gdzie nonstop na swiatlach sie jezdzi wiekszosc kupuje halogeny bo tansze wymiany itp...

Opublikowano

co do wypasów w polskich A4 to sam stałem 3 lata temu przed tym problemem i brałem tylko to co uważałem za niezbędne minimum bo miałem określony budżet i nie chciałem go przekroczyć. Gdybym się zaczął bawić w dodatki to i cena poszłaby +40% w górę.

Tylko że u nas większość aut przyjeżdza z DE i są to w wiekszości auta z flot a tam kupując auta do firmy to nikt się nie bawi w dokłądnaie dodatków, chyba że auto ma być dla jakiegoś dyrektora ale tacy raczej A4 nie dostają. Druga sprawa to że tylko te golasy poleasingowe można kupić w DE w dobrych pieniądzach bo przebiegi większe itd. bo te wypasione są dużo dużo droższe, a w PL każdy patrzy żeby buda była jak najnowsza no i ledy przedewszystkim no i cena do 60 tys. zł :wink4:

dokładnie jest tak jak piszesz :good:

porównując czy to A4 czy A6 cena auta poleasingowego z przebiegiem ok 200 tys i cena takiego auta od prywatnej osoby z przebiegiem poniżej 100 tys z mega wypasem to 2 inne światy, z których Polacy wybierają tylko jeden....

sam wystawiłem na sprzedaż i kuźwa dzwonią że z niemiec to on ma 10-15tys taniej więc może kupić za 65tys jak chce - więc grzecznie odpowiadam że jak ma tyle taniej z Niemiec to po co do mnie dzwoni i rozmowa się kończy.

wiadomo że cena do negocjacji ale nie kuźwa o 15tys. i tak to w Polsce jest że jak kupić to chcą prawie za darmo bo gdzieś tam są z nie wiadomo jakim przebiegiem i po ilu dzwonach. fakt że za taką cenę ciężko znaleźć kupca bo ludzie się 100razy zastanowią zanim kupią. auta do40tys schodzą błyskawicznie - focusa krajowego z 70tys przebiegu 3 latka sprzedałem po 4 dniach od wystawienia.

a co ledów w B8 - to najgorsza profanacja jak ich nie ma z przodu, ale są firmy(znajomy pracuje) że może wybrać auto ale bez dodatków żadnych, no i ma B8 2.0tdi w totalnej serii.

Opublikowano

no skoro WRC wyrazil zgodę :kox: to i ja w krótkim zdaniu :decayed:

Powiem Wam w sumie to nie wiem, dlaczego w PL jest tyle golasów... W UK np. jeśli chodzi o B7 to co drugi lub nawet częściej ma zewn. S-LINE + co najmniej sport pakiet :chytry: , może tam są jakieś atrakcyjne ceny dodatków ??

Duży udział w tym wszystkim mają też ceny kredytów w PL... często za granicą można kupić auto na kredyt za 110-120% a u nas z autami jak z mieszkaniami, kredyt na 200 tys a do spłaty 300 tys :gwizdanie:

No i kwestia samych kosztów, wielu ludzi nie kupi w PL nowego A4 bo sama cena podstawowa nie jest niska, a ceny dodatków często powalają na kolana i w praktyce zamawiany jest golas... ale zjawisko te występuje nadmiernie często... może się mylę, ale jeśli kogoś stać na nowe auto za 140 tys to stać też często na 160-170 tys, tak, żeby te ledy, navi, czy sportowe fotele były + podstawowe dodatki (np. tempomat przecież drogi nie jest, a w sumie z racji, że coraz więcej lepszych dróg również staje się przydatny)

W Anglii podobno smieją się z Niemców tak jak Niemcy z Polaków :decayed:

Mam tam siostre i przez chwilę miałem brata :wink4:

ogólnie bardzo rzadko widzi się tam golasy.. nie tylko a4 b6 czy b7 większość furek czy focus czy fiesta czy peugeoty to jakieś lepsze wersje i to już można zewnętrznie zauważyć..

Tak jak pisze Młody w UK np a4 b7 na moje oko w 90% mają zewnętrzny s-line :decayed: tam żeby się wyróżniać kupujesz serię :polew: :polew: :polew:

Opublikowano
  • Autor

No i doczekalem sie kól na zimę :thumbup: Fela 17" ET 28 :gwizdanie: gumy MICHELIN 225/50/17 2009 :) Bieznika to jest kawał miesa :naughty:

Trzeba je bedzie jutro odswiezyć uzyc cos do czyszczenia felg i pomalu zakladać na auto :)

004lm.jpg

005cuq.jpg

006ld.jpg

Opublikowano

no to wreszcie się doczekałeś, teraz tylko trzeba założyć :kox: żona zaczęła już jeździć autkiem czy cały czas C2? :naughty:

Opublikowano
  • Autor

no to wreszcie się doczekałeś, teraz tylko trzeba założyć :kox: żona zaczęła już jeździć autkiem czy cały czas C2? :naughty:

Tak :) felgi szły od Piątku :D zona jezdzi roznie raz B6 raz C2 :decayed:

P.S Ciekawi mnie co tam raggaman zdziałał z kierą od TT :rolleyes: wczoraj dotarła do niego .

Opublikowano

ogólnie bardzo rzadko widzi się tam golasy.. nie tylko a4 b6 czy b7 większość furek czy focus czy fiesta czy peugeoty to jakieś lepsze wersje i to już można zewnętrznie zauważyć..

Tak jak pisze Młody w UK np a4 b7 na moje oko w 90% mają zewnętrzny s-line :decayed: tam żeby się wyróżniać kupujesz serię :polew: :polew: :polew:

No tutaj to nie wiem czy się zgodzę.

Może w UK inaczej ale w Irlandii to mało która B6 ma navi, xenony, nie wspomne już o czujniku światła, c/l home jeszcze nie widziałem.

A tutaj mała ciekawostka:

S line wewnętrzny w B6 wychodził TYLKO i wyłącznie w wersji 1.8t BEX (190 koni) :naughty:

Opublikowano

No tutaj to nie wiem czy się zgodzę.

Może w UK inaczej ale w Irlandii to mało która B6 ma navi, xenony, nie wspomne już o czujniku światła, c/l home jeszcze nie widziałem.

A tutaj mała ciekawostka:

S line wewnętrzny w B6 wychodził TYLKO i wyłącznie w wersji 1.8t BEX (190 koni) :naughty:

anglik kumaty nie dawał s line do klekota tylko do mocnej benzyny :gwizdanie: :polew: :polew:

fajne gumy tam masz Grzsesiu :good:

Opublikowano

Tak :) felgi szły od Piątku :D zona jezdzi roznie raz B6 raz C2 :decayed:

C2 - tez mam takie :cool1:

Ma 3 lata i 9tyś km przebiegu. Kupilem mamie, a ona jezdzi nim tyle co i nic.

Po pierwszym roku bylo 1,2tys km i jak pojechala na przeglad to wszyscy sie smiali :polew:

Mimo ze to cytryna to bardzo fajnie sie nim jezdzi. Ma duzo lepsza pozycje za kiera niz np w Ibizie ktora kiedys mialem :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Mi tez fajnie się jezdzi C2 :) 1.4 HDI i daj rade , na miasto i do marketu wsam raz :decayed:

Opublikowano

na miasto i do marketu wsam raz :decayed:

no dokladnie :decayed:

ja mam poliftowego szerszenia 1.4VTR - stylistycznie VTS, ale osiagi... :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Własnie niedlugo jade C2 do Leroy Merlin po podpalke do kominka :kox:

AUDI w zyciu na zaden parking Marketowy nie pojade :thumbdown:

Opublikowano

a wiece co mnie na parkingach najbardziej wku.....

specjalnie parkuje na koncu plyty parkingowej do nastepnych aut 40 metrow

przychodze a jakas KUR... JE .. zaparkowala i to 50cm odleglosci z boku do auta

zagotowalo mnie i tak babe zj**..em jak chyba nigdy w zyciu tego nikt nie zrobil

noz 1000 miejsc wokolo wolne a ta musi obok zaparkowac zeby to bylo na tyle inteligetne i zostawilo 1 auto odstepu to nie .... musi tak zaparkowac zeby drzwiami listwy poobijac no krew nagla moze zalac !!!

i takie sceny juz nie pierwszy raz mialem normlanie ze tak parkuja ale to chyba jacys ograniczeni zeby sie meczyc w wysiadaniem i majac wokol min 30 wolnych miejsc z kazdej strony !!! :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.