Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wybór telefonu - Nokia E51 czy E65?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

wyświetlacz N73 mnie trochę martwi - ma 2,4" a rozdziałkę tą samą to E51, która ma 2", co oznacza pikseliozę w tym pierwszym :/

Opublikowano

wyświetlacz N73 mnie trochę martwi - ma 2,4" a rozdziałkę tą samą to E51, która ma 2", co oznacza pikseliozę w tym pierwszym :/

Ojj bardzo sie myliszz :) Nie ma zadnej pikselozy , a w E51 ta rozdzialka jest za duza bo gwno widac , takie wszystko male :)

Opublikowano

Dokładnie, nawet gdyby miał ze 4" to nie powinno być jeszcze żadnej pikseliozy przy tej rozdzielczości :)

Opublikowano

Warto by dowiedzieć sie jaki procek siędzi w danym telefonie (ważne przy symbianie szczególnie) - wpływa to znacząco na jego szybkość obsługi i działania.

Opublikowano

N73 ma procek 220MHz i 20MB RAM , E51 ma procek 369MHz i 44MB RAMu , E65 220MHz i 20MB RAM

ALE nie jest to w wiekszosci wyznacznikiem szybkosci dzialania , tylko zainstalowany firmware i soft w telefonie zazwyczaj odpowiada za spowolnienie lub zszybszenie dzialania danego telefonu , karta pamieci np. 2gb zapachane zdjeciami i filmami tak wam spowolni symbiana ze sie nie odnajdziecie :P Instalowanie programow nie na karcie pamieci a w pamieci telefonu , tez spowolni dzialanie i to bardzo.

Wiec raczej bym tak duzej wagi do procka nie przywiazywal w SYMBIANACH (w WM jest inaczej), zwlaszcza ze mialem juz kilka symbianowcow , ktore mialy duzo slabsze procki np. 6600 104MHz , 6670 130Mhz i tomtom czy inne ustrojstwa dzialaly bardzo dobrze bez przycinania :)

Pozdro

Opublikowano

ja sie podlacze do tematu, bo chce sobie zakupic n73

jak długo wam bateria trzyma przy normalnej eksploatacji ? bo przeczytałem że co 3 dni trzeba ładowac :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

3 dni to coś długo, kolegi N70 trzyma 1 dzień :)

Opublikowano

N70 ma mniejsza pojemnosc baterii to po pierwsze , po drugie to starszy typ baterii , po trzecie N70 przez swoj firmware , trzyma krocej niz wiekszosc innych telefonow :P Po czwarte twoj kolega zle sformatowal baterie albo jest juz bardzo stara i dlatego tak krotko trzyma , po piate 3 dni dla N73 z wyswietlaczem 2,4" to i tak dobry wynik :)

Opublikowano
  • Autor

cóż za wywód Mad_MAX :D

ja wybrałem jednak E51, N73 jest za duża. obawiam się tylko, czy rzeczywiście da radę używać jej jako GPS (chodzi o wyświetlacz).

Opublikowano

cóż za wywód Mad_MAX :D

ja wybrałem jednak E51, N73 jest za duża. obawiam się tylko, czy rzeczywiście da radę używać jej jako GPS (chodzi o wyświetlacz).

Dac sie da :) Wszystko sie da hehe , E51 to mlodszy brat E50 , ktora mialem :sick3: :sick3: :sick3: Byc moze poprawili niedorobki z E50 ale wyswietlacz jest ten sam , czyli maciupci hehehe :P Ale cos tam widac :)

Opublikowano
  • Autor

też miałem E50, baaardzo ją polubiłem, dlatego wybrałem E51 :) wyświetlacz malutki, ale jest font magnifier, poza tym Symbian jest trochę nowszy i podobno dużo lepiej hula. jutro ma być, jak nie zapomnę - zdam małą relację :)

Opublikowano

a ja miałem E50 :) i wybrałem E65 :) bo nigdy nie miałem rozkłądanego telefonu ;P

a co do funkcji to sa identyczne reszta to kwestia wyglądu

Opublikowano
  • Autor

ja miałem slidera - Samsunga E250. wiem, że na podstawie jego konstrukcji nie powinienem oceniać innych sliderów bo było to totalne gówno (3 miesiące wystarczyły żeby wyświetlacz przestał odskakiwać - trzeba było ręcznie wysunąć go do końca) ale niesmak do sliderów pozostał :P [br]Dopisany: 06 Luty 2008, 13:19 _________________________________________________pytanie mam o karty pamięci:

czy na microSD HC 4GB będę mógł wrzucić mapy, muzę, zdjęcia i nawigacja będzie spokojnie działać? wszędzie widzę, że ludzie wgrywają mapy na oddzielne karty.

Opublikowano

czy na microSD HC 4GB będę mógł wrzucić mapy, muzę, zdjęcia i nawigacja będzie spokojnie działać? wszędzie widzę, że ludzie wgrywają mapy na oddzielne karty.

Bedzie dzialac na pewno o ile komorka ci pusci 4GB !!! :) [br]Dopisany: 06 Luty 2008, 13:40 _________________________________________________

a ja miałem E50 :) i wybrałem E65 :) bo nigdy nie miałem rozkłądanego telefonu ;P

a co do funkcji to sa identyczne reszta to kwestia wyglądu

To teraz sie modl zeby ci podswietlenie klawiatury nie padlo :P (wada fabryczna w E65) hehehe :P

Opublikowano
  • Autor

pójdą 4GB, tylko zastanawiam się co będzie działo się z telefonem jak zapakuję to wszystko na kartę :) chyba lepszym pomysłem będzie kupienie 1-2GB na mapy i 2GB na resztę...

Opublikowano

pójdą 4GB, tylko zastanawiam się co będzie działo się z telefonem jak zapakuję to wszystko na kartę :) chyba lepszym pomysłem będzie kupienie 1-2GB na mapy i 2GB na resztę...

Nie ma znaczenia , jak zapchasz ta czy ta to final i tak bedzie ten sam czyli zmulony telefon :) a po cholere ci 1-2gb na mapy ??

Opublikowano
  • Autor

z 2 trochę przesadziłem, 1GB to chyba nie stanowczo za dużo? chciałbym zmieścić mapy Polski, Czech, Austrii, Niemiec i Francji.

Opublikowano

ja mam karte w e65 1 gb i strasznie ona muli tego symbiana :(

to samo było z e50 ale idzie sie przyzwyczić ;P

Opublikowano

ja sobie wziołem n73, zobaczymy jak sie bedzie sprawowała

zobaczcie tego:

http://www.joemonster.org/art/8683/HTC-Magnum

koniec mody na miniaturyzacje ? :decayed:

Opublikowano

w koncu mialbym uzasadnienie posiadania kombi :D