Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Grupowy CHIPTUNING w EcuProject nowa lista

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Witajcie :hi: Jestem również zainteresowany wirusem tylko mam takie pytanko. Chcę u siebe wymienić filtr powietrza ze standardowego na stożkowy oraz przerobić układ wydechowy z jednego tłumika na dwa. Można to robić po wirusie czy trzeba przed? PS. Moja niunia kwalifikuję się do 1,9tdi EDC15+ PD - cena 800zł?? aha no i czy w ogóle mozna sie jeszcze dopisać do tej listy:)?? :gwizdanie:

Mysle,ze powinienes te modyfikacje przeprowadzic przed chipkiem,filtr stozkowy w nieznacznym stopniu poprawia wlasciwosci pracy slinika,tlumik jesli nie sportowy a standardowy zapewne od 2.5tdi to mocy raczej nie doda a dopisac sie mozesz do listy tylko zadzwon do chlopakow czy cie jeszcze przyjma na ten grupowy,pzdr.

Opublikowano

Panowie Jak to dziala?? dopisuje sie do listy i dzwonie do Ecu i umawiam termin?? Ile trzeba czekac?? da sie szybko?? bo w piatek lece na weeknd do walbrzycha to bym przy okazji wracal mocniejszy :>

Opublikowano
  • Autor

Panowie Jak to dziala?? dopisuje sie do listy i dzwonie do Ecu i umawiam termin?? Ile trzeba czekac?? da sie szybko?? bo w piatek lece na weeknd do walbrzycha to bym przy okazji wracal mocniejszy :>

Dopisanie do listy to formalnosc,najwiecej do powiedzenia maja chlopaki z Ecu,jak do nich zadzwonisz,powolasz sie na forum,liste,uzgodnisz termin i jak akurat beda mieli wolny to wrocisz mocniejszy :decayed:

Opublikowano

Damian dopisz mni jak mozesz, dzwonilem do chlopaków i umowilem sie na piątek 23 na 15:30

Opublikowano

W piatek wieczorkiem postaram sie zalaczyc wykresik :)

No i juz po ;)

seria : 114,7 KM @3768 Tq 249,6 Nm@2128

mod : 136,3 KM @3586 Tq 322,4 Nm@2794

Oczywiscie nie obylo sie bez niespodzianek :

N75 - do wymiany i przeplywka

pozdrawiam

i podziekowania dla ekipy z EcuProjekt

wykresik http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a52f39bbd71db3a4.html

mimo problemow z silnikiem zalozyli chipa ? jak to jest ? jaki stan nie kwalifikuje do chipsa ?

Opublikowano

No i juz po ;)

pozdrawiam

mimo problemow z silnikiem zalozyli chipa ? jak to jest ? jaki stan nie kwalifikuje do chipsa ?

jako takiej odpowiedzialności chyba nie biorą za skutki jakie mogą wystąpić po chipie a kasa duża to robią prawie wszystko mnie niby sprawdzali i wszystko było ok. a po chipie do miesiąca padła turbawka to jest tylko moje zdanie :hi:

Opublikowano

No i juz po ;)

pozdrawiam

jako takiej odpowiedzialności chyba nie biorą za skutki jakie mogą wystąpić po chipie a kasa duża to robią prawie wszystko mnie niby sprawdzali i wszystko było ok. a po chipie do miesiąca padła turbawka to jest tylko moje zdanie :hi:

u nich chipa robiles ? moze za mocny program byl ? nie sprawdzales vagiem pozniej jak sie auto zachowuje ?

Opublikowano

Juz mam termin ustalony:) Poniedziałem 26.09.11 godz. 15.30 :) Aha. pytałem się Daniela czy lepiej wymienić filtr powietrza przed wirusem na sportowy K&N w standardowej obudowie to powiedział żeby w ogóle tego nie robić bo tylko to zaszkodzi, niby ucierpi na tym przepływka i turbo. :shocked::mysli: ?

Opublikowano
  • Autor

Damian dopisz mni jak mozesz, dzwonilem do chlopaków i umowilem sie na piątek 23 na 15:30

Oki :)

Juz mam termin ustalony:) Poniedziałem 26.09.11 godz. 15.30 :) Aha. pytałem się Daniela czy lepiej wymienić filtr powietrza przed wirusem na sportowy K&N w standardowej obudowie to powiedział żeby w ogóle tego nie robić bo tylko to zaszkodzi, niby ucierpi na tym przepływka i turbo. :shocked::mysli: ?

Odkryles nowe fakty chiptuningu,ja myslalem ze filtr KNa to porzadny stuff a tu zamiast pomoc to zaszkodzi :kwasny:

Opublikowano

No i juz po ;)

pozdrawiam

u nich chipa robiles ? moze za mocny program byl ? nie sprawdzales vagiem pozniej jak sie auto zachowuje ?

tak u nich robiłem prosiłem ich aby sprawdzili i ponoć było wszystko ok. tj. wtryski i turbinę sprawdzali a jak to się ma do rzeczywistości to trudno powiedzieć

słyszałem opinie ekspertów że jeśli coś z autkiem jest nie bardzo to zaraz po chipie wszystko wyjdzie

program nic wielkiego w serii 124km po chipie 142km to chyba nic wielkiego

Opublikowano

no wlasnie , widocznie cos mu bylo wczesniej a chip przyspieszyl awarie :D mam nadzieje ze bedzie wszysrko dobrze :D pozatym to stare B5 :D chociaz troche frajdy bede mial :D

Opublikowano

no wlasnie , widocznie cos mu bylo wczesniej a chip przyspieszyl awarie :D mam nadzieje ze bedzie wszysrko dobrze :D pozatym to stare B5 :D chociaz troche frajdy bede mial :D

pewnie jestem wyjątkiem ale na mnie nie zrobiło to wielkiej euforii nie ma różnicy na jaką liczyłem po przeczytaniu opinii innych użytkowników po chipie :thumbdown: może jestem wybredny :no: a może inni nie bardzo się chcą przyznać po wydaniu takiej kasy :mysli:

Opublikowano

no 20KM to nie jest mega duzo , jak chcesz to mozesz dalej kombinowac :) u mnie to jest koszt 700zl a wiec nie duzo :) nie kupil bym chipa to pare godz z zona w galerii i tez po kasie bedzie :decayed:

Opublikowano

nie kupil bym chipa to pare godz z zona w galerii i tez po kasie bedzie :decayed:

jeśli tylko wieczorem będzie dłuższa chwila przyjemności to też warto :good:

Opublikowano

No i juz po ;)

pozdrawiam

Objaw byl taki ze turbina przeladowala ,N75 do wymiany - przeplywke mi podregulowali i powiedzieli ze w najblizszym czasie aby ja wymienic i zrobili mi chipa - chcialem bezpiecznego , a nie dymiacego czy na maxa

Opublikowano

i jak zadowolny? czuc poprawe osiagow ? :)

Opublikowano

i jak zadowolny? czuc poprawe osiagow ? :)

Auto ozyło , jeździ sie bardzo przyjemnie

:> :>

Opublikowano

Witajcie ja już po wirusiku:) widać że koledzy znają sie na rzeczy a nie jak np. amatorzy z Jetroniku...

oto wyniki:)

Seria: 127,8KM @ 3940rpm Tq 320,7Nm @1919rpm

Mod: 157,6KM @ 4200rpm Tq 364,6Nm @2241rpm

autko od razu inaczej chodzi :kox::) ciekawe jak będzie ze spalaniem:)

Opublikowano

Objaw byl taki ze turbina przeladowala ,N75 do wymiany - przeplywke mi podregulowali i powiedzieli ze w najblizszym czasie aby ja wymienic i zrobili mi chipa - chcialem bezpiecznego , a nie dymiacego czy na maxa

zapytam czysto z ciekawości,w jaki sposób podregulowali przepływkę? :mysli:

Opublikowano

wykres b7554e8c97571c1dm.jpg

Ogolnie spotkalem sie z opinia, ze hamownia ecu zawyza wartosci Nm. Jutro do nich pojade i pogadam bo +50nm w serii to troche za duzo