asterix24 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Nagle w mojej B5 z 96r. przestało działać elektryczne podnoszenie szyb przednich sprawdziłem bezpieczniki - wszystkie są dobre czy do sterowania szyb jest gdzieś przekaźnik i/lub sterownik? jeżeli tak to gdzie?
NiskoiSzerokoAudiA4 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Opublikowano 25 Czerwca 2011 lepiej podłączyć się pod kompa i to zdiagnozować
Konrad.jpg Opublikowano 25 Czerwca 2011 Opublikowano 25 Czerwca 2011 vag raczej nic nie pokaże Jest bezpiecznik obok przekaźników trzeba ściągnąć półkę pod kierownicą.
pete007 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 U mnie jak jedna szyba przestała działac okazało sie ze był złamany jeden kabel w drzwiach. Musisz wziąć miernik w rękę i sprawdzić czy prąd dochodzi.
beemek88 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 obok nóg kierowcy po lewej stronie masz kostki zaraz za tym plastikiem.Poszukaj kostki brązowej oznaczonej numer 1 a w niej kabelka czerwono/brązowego ( to on odpowiada za zamknięcie centralnego i podnoszenie szyb). Odbywa się to na zasadzie podania impulsu masy (krótki impuls zamknij drzwi,długi impuls zamknij+domknij drzwi).Rozepnij tą kostkę i podaj na ten kabel w kierunku wnętrza samochodu masę jakimś kabelkiem.Masę znajdziesz obok na śrubie gdzie schodzą się brązowe kable. jeżeli szyby ruszą do góry i samochód się zamknie to znaczy że coś masz uszkodzonego w drzwiach kierowcy. Ewentualnie wsadź klucz od strony pasażera i z tamtej strony domknij szyby ale nie wiem na pewno czy to za działa bo nigdy nie próbowałe
Rekomendowane odpowiedzi