bartekw2 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Witam, mruga mi kontrolka świec żarowych, po podpięciu kompa wykazało błąd 01441-uszkodzony czujnik braku paliwa. Jeżeli dobrze sie rozeznałem chodzi mi o czujnik G210. Teraz pytanko, czy muszę wymienić całą pompę paliwa czy jest możliwa wymiana samego czujnika? Jeżeli ktos by taki czujnik posiadał to bardzo chętnie go odkupie. Pozdrawiam
g1zm0 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Witam Podepnę się do tematu. Mam identyczny problem z tym że ja mam b5 2.5tdi w avancie. Moim pytaniem jest gdzie ten czujnik się znajduje i czy da się go "bezstresowo" wymienić? Grzebie po necie i po forach i narazie nic konkretnego nie znalazłem. Dodam, że u mnie wskaźnik poziomu na cyferblacie pokazuje normalnie. Błąd czujnika mi wyskoczył jak miałem niecałą połówkę. Zrobiłem kilka km i wskazówka spada powolutku na czerwone pole. Pozdrawiam mała aktualizacja znalazłem coś takiego: http://www.a6klub.pl/a6-c5-25tdi-uwalony-czujnik-czy-wskaznik-vt5500.htm wydaje mi się że to rozwiazuje sprawę
Góral.tz Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 pewnie wam czujniki padają w AKN czujnik ma numer 8D0919673J i kosztuje w ASO 285 zł spokojnie wymienisz, co do B6 chyba taki nr 8E0919673AH ASO 374zł
Rekomendowane odpowiedzi