Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jak wyczyścić relingi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tempo to ZLO! :facepalm:

IMG_2580.jpg

IMG_2584.jpg

Wszystko sie da tylko trzeba dobrych srodkow i czasu! Cierpliwosci panowie.

Np: Chemical Guys Metal shine, Autosol Anti Blau, ostrzej juz to normalny Autosol. Dla bardziej wtajemniczonych Megs D151.

Gabkowy pad, mikrofiba rekawy do gory i mozna to i recznie doprowadzic. Maszyna takze ale to juz wymaga innego koloru pasa.

Opublikowano
Jaki srodek zrobil taka robote jak na tych zdjeciach?

Autosol Anti blau i Megsa D151, robota reczna i maszynowa.

Opublikowano
  • Autor

A napisz jeszcze jak długo trzyma się taki stan. Bo mnie też udało się tym pierwszym środkiem prawie usunąć ten dziwny nalot, tylko że jak dobrze wyschło i poświeciło słoneczko było dokładnie to samo!

Poza tym wydaje mi się, że to głównie dzięki robocie maszynowej, a nie ręcznej. Pewnie środków można użyć różnych tylko ręcznie nigdy tego tak nie zrobisz. Ja tez spróbuje przy najbliższej okazji (wolne + słoneczko) użyć polerki i środków które mam zobaczymy jaki to da efekt.

Opublikowano

a ja mam pytanie. powiedzie chlopaki czy jak mam czarne relingi. odkrecil bym je sobie i dalo by rade jakos je spolerowac jak alusy na chrom polysk czy nie??

Opublikowano

Ja kupiłem Mothers do chromu i daje radę :wink:

Opublikowano

hmm poważnie daję radę ten Mothers ?? jak tak to muszę kupić ... ile to kosztuję ? i gdzie można zakupić ?

Opublikowano

ja spróbowałem z najzwylkejszą pastą do chromu Autoland i musze powiedzieć, że trochę wysiłku to kosztuje ale daje radę osiągnąć połysk jak na innych chromach. Jedynie co było też poruszane w tym temacie problem po jakimś czasie powraca:kwasny:. Obawiam się, że takie polerowanie juz zawsze będzie dawało tylko czasowy efekt, bo wydaje mi się, że już ta zewnętrzna warstwa została starta czy zniszczona przez chemię i słońce. Oczywiście jest to moje subiektywne wrażenie

Opublikowano
hmm poważnie daję radę ten Mothers ?? jak tak to muszę kupić ... ile to kosztuję ? i gdzie można zakupić ?

Wczoraj zgłębiłem temat bardziej i daje radę, ale nie do końca bo te smugi bądź co bądź jeszcze zostają.

Nie wiem czy nie polecę wodnym o wysokiej gradacji i na to pasta polerska.. a jak nie da rady to zdejmowanie reling, filc, twarda pasta i ognia :facepalm:

Co najgorsze ..taki sam osad jest na ramkach wokół szyb :facepalm:

Opublikowano

Jak dla mnie to jest to utlenianie się aluminium i dopóki nie będzie zabezpieczone po polerce (np lakierem bezbarwnym albo czymś odpowiedniejszym) to 'nalot' będzie wracał i nigdy nie będzie świeciło się jak z fabryki.

Opublikowano

olek_BB - zgadzam sie z twoja opinia

raz wyczscilem srodkiem do czyszczenia baterii - nazwy nie pamietam, na bank prod. hansgrohe

efekt przy nakladzie pracy prawie 1h w 50% mnie zadowolil - makki pokazal tutaj robote na 100%

minal tydzien, dwa i znow utlenily sie relingi

wiecej tego nie robie :P

Opublikowano

Ja używam Autosol do aluminium. Mam również polerowane felgi i pasta robi robotę :)

Opublikowano

ja tez mam polerowane felgi - to jest inna bajka

relingi parokrotnie wykonczyly mnie nerwowo i podarowalem je sobie

Opublikowano

wypolerowanie tych relingów to jedna sprawa i wydaje mi się, że większość z nas różnymi sposobami/specyfikami to ogarnie. Wydaje mi sie, że większym problemem jest utrwalenie efektu wypolerowania.

Może niech się wypowie ktoś komu udało się zabezpieczyć czymś te chromy żeby nie mieć w kółko głupiej roboty. Np Makki siedzący głęboko w detailingu:whistling: