Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wakacje - EGIPT - HURGADA i nocne życie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany , jade do SUNNY DAYS EL PALACIO albo do ktoregos z hoteli TITANIC(ten z licznym aquaparkiem) z biura itaka. byl ktos moze w tych hotelach? dodam,ze do hurghada-egipt.

Wybieram się do Hurgady we wrześniu z Itaki, wybrałem Iberotel Aquamarine Resort. Ma przyzwoity aquapark. Poza tym przy wyborze hotelu patrzę na rok budowy lub ostatniego remontu. Aquamarine został wybudowany w 2009r. świerzynka :wink4: W Sharmie polecam Jazz Mirabel Beach Resort.

Opublikowano
  • Autor

nom , niezly ten co wybrales, ogladalem wlasnie zdjecia. w zeszlym roku bylem w serenity makadi heigh, rowniez to byl nowy hotel i moge go polecicc, zarcie dobre, rafa ladna. hotel zadbany, nikt sie nie zatruł.

Opublikowano

Na "zemstę faraona" mam sprawdzony sposób, nazywa się "40%" :naughty: Byłem 3 razy w Egiptowie i nie miałem problemów. Wystarczy po każdym posiłku przyjąć odpowiednią dawkę C2H5OH :> i w miarę możliwości i preferencji w ciągu dnia starać się utrzymać jego odpowiednie stężenie we krwi :gwizdanie:

Opublikowano

Na "zemstę faraona" mam sprawdzony sposób, nazywa się "40%"

Duza procenta !

Opublikowano

i w miarę możliwości i preferencji w ciągu dnia starać się utrzymać jego odpowiednie stężenie we krwi

trzeba być non stop na rauszu żeby jako tako znosić te arabskie mordy :decayed:

Opublikowano

Przeciez to nasi przyjaciele (przynajmniej tak siebie nazywają) :polew: o ile oczywiście dasz dobry bakszysz!

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

ja byłem TU na obrzeżach Hurghady, więc nie ma zgiełku, hotelik przyjemny spora plaża, basenik ok, żarełko ok, rosyjskie i polskie animatorki :)

Opublikowano

obsługa perfect, animatorzy spoko -panowie uwazajcie na swoje laski :gwizdanie:

co ty opowiadasz :polew: jak sama nie chce to nic nie zrobią!!!

polecam Egipt ale cały; piramidy, aby simbel, luxor, kair, dolinę królów... itd.

byłem 16 dni zobaczyłem 1/3 zabytków, wypocząłem jak nigdy, "ciapaci" są OK tylko trzeba wiedzieć jak z nimi gadać, pewnie, że są nachalni, ale się im nie dziwię (jakbyś zarabiał 100 $ na m-c to ciekawe jak byś się zachowywał). W Hurgadzie mega ilość rosjan, nawet nas biorą za czerwonych.

Egipt.

wyjazd powinien składać się z mega wielu wycieczek (warto), a quady i nurkowania pozostwaiłbym na przekąską (ja tak zrobiłem i było OK). Jeżeli chodzi o hotel to byłem w "sultan beach" rewelacji nie było, ale zależy kto po co jedzie do Egiptu(mi nie przeszkadzał ponieważ i tak większość czasu spędzałem na wypadach).

P.S. co do gwiazdek w Egipskich hotelach to jest tak: od każdego ***** trzeba odjąć ** i wtedy mamy namiastkę *** gwiazdek. każdy wam to powie kto trochę w hotelach pomieszkał!

Życzę miłego wypoczynku i dobra rada (jak nie umiecie) nauczcie się paru podstawowych zwrotów po arabsku, pomaga!!!

Opublikowano

o to i ja cos naskrobie, bylem na przelomie wrzesnia/pazdziernika 2tygodnie w hotelu Magawisch Swiss Inn, hotel stary, bo jeden z pierwszych w Hurghadzie, ale odremontowany jakis czas temu, tragedii nie bylo, doplacilem 10$ przy zakwaterowaniu i dostlismy pokój w Lotusie, taki dodatkowy jednopietrowy kompleks z ladnym ogrodem,, basenem i poolbarem:)

polecam plaze w Magawishu, meega dluga linia brzegowa, ladna woda, bez syfow z jakichs smierdzacych statkow, nawet rafa koralowa nie calkiem wymarla, takze snurkujac w ciagu dnia spooro kolorowych rybek sie naogladalem.

ma upartego jakby ktos chcal leniuchowac, to nie trzeba w ogole opuszczac terenu hotelu.

co do zycia nocnego w hurghadzie to bylem troche zawiedziony, kilka razy wpadlem z dziewczyna do jednych z niby topowych klubow, a tam totalne pustki, nawet fajne promocje typu open bar dla pan od 22.00 do 02.00 w nocy nie przyciagaly turystek. fajny chilloutowy klimacik za to mozna bylo osiagnac w ogrodkach piwnych przy ulicy, drobniutki bakszysz i kelner jest twoim przyjacielem.

nie pisze o namolnosci egipcjan, bo nie chce sie teraz denerwowac:)

co do wycieczek,

snurkowanie na giftunie-cos przepieknego, jako jedyny na wlasne oczy pod woda z odleglosci 3metrow widzialem dzikeigo delfina, cos niesamowitego

quady+spidery+wioska beduinow - jak dla mnie totalna lipa

wycieczka do Kairu- polecam, warto zobaczyc te piramidy (chociaz teraz w zwiazku z zamieszkami pewno nie ma wycieczek, a i nigdy w zyciu w trakcie takiej zadyy jak teraz tam jest bym nie jechal)

Luksor-rowniez spoko, na miejscu dokupilismy rejs nilem na plantacje bananow, super sprawa

wszystkie wycieczki kupilismy u Mahmeda na miescie:) troche sie balismy za pierwszym razem ze nas wyroluja, ale nic sie nei stalo, ceny mial dobre , jakies 35% mniej niz chciala rezydentka. generalnie wszystkie wycieczki organiuzja egipcjanie, jesli kupujesz u rezydenta to ten jedynie kroi prowizje a i tak jedziesz z tymi samymi ludzmi, ktorzy kupili wypad na miescie.

na wiosne mam nadzieje wybrac sie do Sharm el-Sheikh, :wink4: