Burawski Opublikowano 28 Czerwca 2011 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Witam, ostatnio wsiadłem do autka mojego taty (1994 1.6 benzyna 74KW) i od razu rzuciło mi się w oczy, że po przekręceniu kluczyka w ogóle nie palą się kontrolki poduszki powietrznej - nic, nawet nic nie miga... Tatko mówi, że zawsze tak było, już jak go kupił. Co może być tego przyczyną? Jak to usunąć? Proszę o POMOC.
karbonek Opublikowano 28 Czerwca 2011 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Może masz same zaślepki poduszek i ktoś przez to odłączył kontrolkę...
grippen Opublikowano 29 Czerwca 2011 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Kontrolka powinna być. Bo A4 w standardzie miało przynajmniej jedną poduszkę zobacz czy jest na kierownicy napis AIRBAG , obstawiam spaloną żarówkę lub zaślepke
Burawski Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2011 Napis oczywiście jest AIRBAG. Ale czy jeszcze przed włączeniem silnika (po włączeniu również) kontrolki poduszki nie powinny się palić przez ok 3 sekundy, gdy sprawdzany jest cały soft tak jak inne kontrolki...?
grippen Opublikowano 29 Czerwca 2011 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Napis oczywiście jest AIRBAG. Ale czy jeszcze przed włączeniem silnika (po włączeniu również) kontrolki poduszki nie powinny się palić przez ok 3 sekundy, gdy sprawdzany jest cały soft tak jak inne kontrolki...? powinna się zapalić kontrolka po włączeniu zapłonu na około 3 sekundy, albo ktoś wyciągnął żrówkę żeby się nie paliła minuty (czytaj uderzony i był wystrzał poduszki ) lub poprostu się spaliła możesz zglądnąć czy jest tam żarówka czy nie może spalona
Rekomendowane odpowiedzi