Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Proszę o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem podobny przypadek. Ktoś wyczyścił turbo i jakoś "magicznie" je poskładał, że łopatki chodziły, ale opierały się o coś. Wykapowałem to, bo w momencie uruchomienia silnika sztanga nie dochodziła do ogranicznika tylko zatrzymywała się 2-3mm przed. Pozostaje rozebrać turbo jeszcze raz i spokojnie wszystko sprawdzić.

Opublikowano

Zrobiłem tez tak nie podpinałem N75 i pojechałem na przejażdżke i auto nie ciągnie w dolnych partiach obrotów, ale zato powyzej 2200-2500 zapytala nieźle nie łapie błędu i muła przy 3000tys.

Po odłączeniu N75 kierownice powinny być całkowićie otwartebo nie ma podciśnienia na gruszce więc turbo nie powinno dmuchać, jeśli u ciebie auto pomimo odłączonego N75 dobrze ciągnie to wygląda że turbo pompuje czyli kierownice się gdzieś przycinają i nie otwierają do końca. N75 wymieniałeś to teraz rozebrałbym i sprawdził turbo.

Opublikowano

W takim razie niema co zwlekać - turbo na stół :hi:[br]Dopisany: 12 Luty 2008, 22:29 _________________________________________________Witam. Auto wyleczone :th:

Więc tak jak piszą mądre głowy: "jezeli czysciłes kierownice i auto nie smiga jak powinno to rozbieraj jeszce raz turbawke i patrz co spiepszyłeś za pierwszym razem", w moim przypadku kierownice chodzily ladnie i lekko, ale nie wtym zakresie jak powinny-poprostu źle zalożyłem pierścień który steruje kierownicami.

Dziekuje za wszystkie sugestie autko znów odzyskało swój wigor mimo że ma prawie 200tkm na liczniku :gwizdanie:(na jedna oś oczywiscie :wink4:)